Distreaza-ti copiii atunci cand calatoriti cu masina

Marti, 07 Iulie 2009, ora 21:58
1728 citiri
Distreaza-ti copiii atunci cand calatoriti cu masina
Foto: badcreditcarloanscoloradosprings

A venit vremea vacantei si abia astepti sa pleci in concediu cu familia. Marea problema este perioada lunga petrecuta in masina alaturi de copii. Cum ii vei tine pe micuti ocupati pentru a nu-ti distrage atentia de la condus? Incearca sa reduci nivelul stresului, urmand cateva sfaturi. Cu putina grija, excursia poate fi educativa, dar si distractiva.

Vei avea nevoie de jucariile preferate, de un DVD portabil si DVD-uri, hartie si creioane colorate, un aparat foto, muzica, carti, mp3 player, o consola de joc video si multa multa imaginatie, potrivit How Cast.

Pentru inceput, pregateste copiii de drum, dar si masina. In ceea ce priveste masina, asigura-te ca scaunele sunt fixate, ca vehiculul are combustibil suficient, ca ai cauciucuri de rezerva, iar in privinta copiilor ai grija sa mearga la baie inainte de a pleca la drum.

Pune jucariile preferate ale copiilor intr-un loc in care pot ajunge cu usurinta la ele.

Dupa ce copiii tai se plictisesc de jucarii si devin agitati, pune-i sa se uite la un DVD.

Mai tarziu, da-le creioane colorate si hartie si roaga-i sa deseneze ceea ce vad pe geam. Poate fi foarte interesant pentru micuti sa le ceri sa deseneze fie animalele pe care le vad, fie vegetatia din jur.

Da-le cate o camera foto si cere-le sa fotografieze lucruri cu o anumita culoare. In acest mod ii vei tine ocupati, iar ei vor percepe acest lucru ca pe o mica concurenta. Poti sa ai surpriza sa se fotografieze intre ei si sa gaseasca acest lucru foarte interesant.

Pune in casetofon un CD cu melodii foarte cunoscute si indeamna-i la un concurs. Ofera o recompensa celui care stie cat mai multe versuri.

Pentru copiii mai mari, consola de joc video sau mp3 player reprezinta modalitati perfecte de a-i tine ocupati.

Ofera-le copiilor carti sa citeasca, sau pentru cei mai mici carti cu imagini. Ai grija sa alegi ceva care ii interseaza, altfel risti sa se plictiseasca si sa devina agitati.

Recompenseaza-i pentru buna purtare oferindu-le cate o jucarie surpriza.

Da-le senzatia ca sunt maturi si ca au un cuvant de spus in luarea unei decizii. Intreaba-i atunci cand vrei sa opresti sau sa faceti ceva impreuna.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#vacanta copii masina, #distractie copii masina, #calatorie copii masina , #intalniri