E bine sa ii spui partenerului ca l-ai inselat?

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 15:22
5698 citiri
E bine sa ii spui partenerului ca l-ai inselat?

Remuscarile ca ti-ai inselat partenerul au inceput sa iti dea tarcoale si te gandesti ca o marturisire te va face sa dormi mai bine noaptea?

Inainte de a face aceast pas delicat, tine cont de ideile de mai jos.

Trebuie sa stii ca infidelitatea nu este atat de obisnuita cum crezi tu. Un studiu realizat in 2006, pe 46.000 de persoane, arata ca unul din 5 barbati casatoriti, si una din zece femei casatorite au avut o aventura, informeaza Times.

In al doilea rand daca vrei ca relatia ta sa reziste, sinceritatea nu este neaparat cea mai buna metoda, in situatia data. O greseala comisa intr-o calatorie de afaceri nu trebuie sa va afecteze relatia.

Te bantuie vinovatia si ai nevoie de un sfat? Respecta-l pe partenerul tau si discuta despre asta cu un prieten de incredere. Daca nu, exista psihologi sau linii telefonice care consiliaza contra cost.

Daca aventura s-a consumat si exista sanse ca partenerul tau sa afle despre ea de la altcineva, mai bine spune-i tu. Inselatul poate il va ierta, dar minciuna niciodata.

Daca ai fost atat de inconstient si nu te-ai protejat cand ai facut sex, fa-ti testele necesare. Fa asta din respect pentru sanatatea partenerului tau, nu cred ca vrei sa il imbolnavesti fatal din cauza greselii tale. Daca rezultatele nu sunt bune, spune-i partenerului tau ca sa isi faca si el consultatiile necesare.

Daca vrei sa ii spui partenerului tau despre asta, nu o face ca sa scapi de sentimentul de vinovatie, pentru ca nu este un lucru corect. Infidelitatea este adesea un simptom, nu o cauza, daca ai probleme in relatie, iar daca vei confesa s-ar putea sa ai o problema in plus.

Frank Pittman, psihiatru si expert in relatii sentimentale, spune ca exista mai multe tipuri de infidelitate: infidelitate accidentala, aventurile romantice sau aranjament marital. De cele mai multe ori barbatul vrea sa isi confirme masculinitatea.

Aventurile din afara casniciei sunt una dintre cauzele principale ale divortului. Doar 3% din 4.100 de barbatii care si-au inselat nevestele s-au casatorit cu iubitele lor. Asa ca gandeste-te de multe ori pana sa il ranesti pe partenerul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O astroloagă speriată de eclipsă şi-a ucis partenerul, şi-a aruncat copiii din maşină și s-a sinucis: ”Apocalipsa e aici”
O astroloagă speriată de eclipsă şi-a ucis partenerul, şi-a aruncat copiii din maşină și s-a sinucis: ”Apocalipsa e aici”
O astroloagă americană obsedată de eclipsa care a avut loc luni, deasupra Statelor Unite, şi-a înjunghiat mortal partenerul şi şi-a aruncat cele două fiice din maşină în timp ce aceasta...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#insela, #marturisire, #partener, #infidelitate, #divort , #intalniri