E criza? Fa-ti hainele singura!

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 18:06
14017 citiri
E criza? Fa-ti hainele singura!

Ti se pare o idee excelenta, insa nu crezi ca stii cum sa iti concepi singura hainele? Nu este chiar atat de greu. In plus, daca te hotarasti sa invati aceasta arta vei vedea ca va deveni in scurt timp ceva distractiv, creativ si o sa te ajute sa faci economii serioase.

Trebuie sa stii din start ca hainele tale nu trebuie neaparat sa se axeze pe tendintele modei, insa stilul personal este o prioritate. Tocmai de aceea, a crea o piesa de la zero, de cand este doar un patrat de matase si doi nasturi, pana devine o bluza de seara, reflecta atat stilul personal cat si originalitatea.

Cei de la Buzzle iti vin in ajutor si te invata cum sa iti faci singura hainele.

In primul rand trebuie sa stii care este designul pe care il doresti. Trebuie sa te decizi ce culoare, model si material iti doresti. Trece lucrurile acestea pe o lista.

Incearca sa gasesti tiparele care iti vin in minte si sa iti faci o imagine clara. Daca nu esti o artista poti apela la tiparele existente in reviste sau pe Internet sau lasa-te purtata de val si inventeaza ceva de la zero.

Urmatorul pas implica cercetarea. Desi scopul este sa iti pui in practica propriile idei, poti, de asemenea, sa arunci un ochi si pe ideile celorlalti. Du-te la cumparaturi pentru a vedea cele mai noi stiluri. Incearca sa nu te lasi influentata de hainele care nu se potrivesc cu stilul tau.

O sesiune de shopping in scopul de a observa cu atentie ce se poarta, care sunt taieturile la moda si mai ales ce ti-ar veni bine, iti poate da o multime de idei cu privire la combinatii de culori si modele.

Dupa ce ai stabilit toate acestea, poti sa te indrepti spre un magazin de metraje unde sa-ti cumperi materialul necesar. Nu te grabi: cauta in mai multe magazine materialul si culoarea pe care le doresti.

De asemenea, trebui sa fii cu ochii in patru si la accesoriile potrivite pentru piesa pe care o creezi. Cauta pana gasesti nasturii perfecti, fermoarul care se "pierde" in culorile materialului, sau orice alt accesoriu care va face din proiectul tau o haina pe care o vei purta la nesfarsit, cu placere.

Urmatorul pas este cel de realizare propriu-zisa. Te duci la croitor, dai masurile, detaliile si modelul pe care ti-l doresti. Urmeaza o proba si gata, ai produsul unic pe care ti l-ai dorit intotdeauna.

De asemenea, ai posibilitatea sa dai un aspect nou hainelor vechi, iar asta nu presupune cunostinte vaste de designer.

In cazul in care te-ai plictisit de blugii vechi poti sa ii transformi in pantaloni scurti sau 3/4. Poti lua o rochie veche si sa ii adaugi un accesoriu, sa o scurtezi/lungesti dupa plac sau sa ii modifici decolteul.

Cel mai mare avantaj atunci cand iti faci singura hainele - de la conceptie pana la realizare - este faptul ca vei purta o costumatie unica, gandita de tine, pe masurile si gustul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#croi haine proprii, #alegere material culoare model , #intalniri