Fa-ti propria protectie solara pentru plaja!

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 20:21
4826 citiri
Fa-ti propria protectie solara pentru plaja!
Foto: cosmosmagazine

Alegerea unei lotiuni protectoare atunci cand vrei sa mergi la plaja este un lucru foarte important si dificil. Daca ai pielea sensibila, o sa iti fie foarte greu sa iti gasesti lotiunea potrivita. Solutia? Fa-ti singura lotiunea.

Pentru a face o crema de protectie solara acasa o sa ai nevoie ulei, (poate fi de masline, de floarea soarelui sau de soia), ceara emulsificatoare si oxid de zinc sau dioxid de titan, potrivit Instructables.

De asemenea, o sa ai nevoie de un mixer, pe care nu il vei mai folosi pentru alimente apoi; o spatula de silicon, o punga de plastic; un recipient pentru lotiune; un recipient pentru masurarea cantitatilor folosite; manusi de plastic si o masca pentru a nu inhala substantele.

Incepe procesul de preparare prin punerea intr-un recipient a 30 de grame de ceara pe care o bagi in cuptorul cu microunde timp de un minut. Apoi adauga 230 de mililitri de ulei. Daca incepe sa se intareasca, poti baga continutul inapoi in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde.

Acum pune-ti manusile si masca si treci la urmatorul pas. Adauga oxidul de zinc sau dioxidul de titan in amestecul de mai sus. Daca alegi oxidul de zinc, acesta trebuie sa fie 4% din crema pentru o protectie de 2-5, 8% pentru protectie de 6-11, 12% pentru o protectie de 12-19 si 20% pentru o protectie de peste 20.

Daca alegi dioxidul de titan, acesta trebuie sa fie 5% din crema pentru o protectie de 2-5, 10% pentru protectie de 6-11, 15% pentru o protectie de 12-19 si 25% pentru o protectie de peste 20.

Amesteca continutul pana cand pudra este in totalitate absorbita de crema formata din ulei si ceara.

Pune continutul intr-un recipient din care poti aplica mult mai usor crema obtinuta astfel si pune-i neaparat o eticheta pentru a nu uita ce este in ea.

Gata, acum poti merge fara griji la plaja.

Daca nu esti dispusa sa faci mizerie in casa, nu incepe acest procedeu. Dar daca in acelasi timp ai nevoie de o lotiune pentru o piele sensibila, atunci ia o lotiune de la magazin si adauga oxidul de zinc sau dioxidul de titan.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#preparare protectie solara, #protectie solara plaja, #lotiune protectoare soare , #intalniri