Femeile si zecile de perechi de cizme

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 09:10
4372 citiri
Femeile si zecile de perechi de cizme

Unul din multele lucruri pe care barbatii nu-l inteleg in ceea ce priveste femeile este de ce isi cumpara zeci de perechi de cizme pe care nu le poarta.

Cizme cu toc, fara toc, cizme de piele sau UGG, cizme sa fie. Cizmele reprezinta o atractie irezistibila pentru femei, sunt o obsesie careia nu-i pot face fata.

Psihologii citati de Evenimentul Zilei spun ca aceasta obsesie fata de incaltaminte tine de epoca in care traim, iar multe femei dezvolta adevarate dependente legate de acest gen de cumparaturi.

De la pantofiorul din sticla al Cenusaresei la pasiunea excentrica a lui Carrie din "Sex and the City", atractia femeilor pentru incaltaminte, fie ca vorbim despre pantofi, sandale sau cizme, este un fel de mit care lasa de inteles ca incaltamintea ar fi un fel de arma secreta ce ascunde, dincolo de aspectul vizibil, ceva miraculos, mistic.

Se stie ca atunci cand au o stare mai proasta femeile si indeasa cardurile pe unde pot si pleaca hai-hui prin magazine sa-si trateze depresia. La fel de adevarat este ca atunci cand o femeie este nefericita, isi cumpara o pereche de pantofi pentru a atenua sentimentul, iar atunci cand este fericita isi ia doua perechi, pentru a-si mentine starea pozitiva.

De ce, totusi, isi cumpara femeile incaltaminte pe care n-o poarta? Pentru ca nu rezista tentatiei: fie este la reducere, fie arata prea bine, fie face parte din acele lucruri "must have".

Pe de alta parte, femeile nu isi cumpara incaltaminte ca sa fie neaparat in ton cu moda. Psihologii sustin ca e vorba despre spiritul vremii, e drept, care le afecteaza in principal pe femei, fiind vorba, in principal, despre popularizarea unor nevoi artificiale.

"Anumite haine si anumiti pantofi iti dau un statut deosebit. In ziua de azi nu mai e nevoie sa fii aristocrat ca sa posezi lucruri de calitate, e de ajuns sa sacrifici alte cumparaturi si sa prioritizezi nevoia de statut", explica psihologul Raluca Ionescu, specialist in psihologia modei.

In ceea ce priveste pantofii si isteria femeilor fata de incaltaminte, parerea psihologului este ca, de fapt, istoria nu e deloc foarte veche, ci apanajul epocii moderne.

"Mass-media si comertul global (cu designerii aflati in prima linie de atac) creeaza nevoi artificiale! Oamenii nu cumpara produse, ci simtiri! Femeile nu cumpara cizme pentru ca au nevoie neaparata de ele, ci pentru iluzia ca, daca ai anumiti pantofi, esti altfel, altcineva si te simti altcumva. Odata incaltate, cizmele sunt ca niste obiecte magice", mai spune psihologul.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#femei cizme pantofi, #femei incaltaminte, #femei barbati, #iluzii , #intalniri