Feng Shui la indemana pentru armonia din casa ta

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 12:30
9193 citiri
Feng Shui la indemana pentru armonia din casa ta

Ai putea sa-ti aranjezi casa dupa ultimul Neckermann, dar personalitatea ta ar avea o influenta foarte redusa asupra atmosferei din locuinta. In consecinta, daca nu-ti doresti o casa rece, ca la carte, in care sa te simti deloc acasa, iar creativitatea iti da tarcoale, inspira-te de la asiatici.

Nu numai ca vei avea o casa echilibrata, frumoasa, dar si energiile bune vor lucra in favoarea ta, conform Lemondrop. Nu degeaba chinezii apeleaza la tehnicile feng shui de mii e ani.

Nici nu trebuie sa fii toba de carte pentru a putea sa aduci in casa ta energiile de care ai nevoie. E de ajuns sa tii cont de faptul ca elementele primordiale - foc, pamant, apa, lemn si metal - trebuie sa se regaseasca, intr-un fel sau altul, in casa ta.

Fiecare dimensiune a existentei tale are un corespondent in casa

Apoi, fa-ti planul de atac. Gandeste-te ce vrei sa schimbi in existenta ta si tine cont de faptul ca fiecare dimensiune a existentei tale are un corespondent in casa.

De exemplu, tot ce tine de sanatate si familie trebuie asezat in est, ce tine de prosperitate in sud-est, ce tine de dragoste si casatorie, in sud-vest, iar de cariera in nord-vest.

Odata ce ai stabilit care sunt domeniile pe care vrei sa le imbunatatesti, tine cont de efectul fiecaruia dintre elementele primordiale insiruite mai sus.

Cum te folosesti de elementele primordiale

Astfel, pentru a stimula foloseste elementul numit foc. Poti crea un mic altar, cu cateva lumanari asezate in triunghi, sau poti renunta de tot la foc, atarnand pe perete, in coltul corespunzator domeniului pe care vrei sa-l stimulezi (sanatate, dragoste, cariera etc.) un tablou, o panza colorata in rosu.

Pentru a stabilizao parte a vietii tale, apeleaza la pamant. E un fel de-a spune. In realitate, tot ce vei folosi vor fi pietrele, indiferent daca sunt sau nu pretioase.

Poti face un aranjament intr-un bol, pe care sa-l asezi in locul care corespunde domeniului pe care vrei sa-l stabilizezi, sau poti folosi, ca si piedica pentru usa, o piatra de rau. Va avea nu doar o utilitate practica, oprind usa sa se tranteasca, dar va strange si energiile de care ai nevoie.

Daca si alte elemente din natura se regasesc in locuinta ta, nu va parea deloc ciudat sa ai o piatra in casa.

Pentru a inmuia, a atenua, a domoli un aspect al vietii tale, construieste-ti o mica fantana in curte, daca ai ocazia, daca nu atarna-ti perdele sau cortine colorate in albastru pal, care sa simuleze o perdea de apa.

Pentru a te extinde, a creste, apeleaza la lemn. Atarna-ti crengute inflorite prin casa sau achizitioneaza dintr-un anticariat un scaun vechi, rectangular.

Pentru a deveni mai puternic intr-unul dintre aspectele vietii tale, foloseste elementul numit metal. Poti sa-ti achizitionezi niste rafturi utile din aluminiu sau poti pune lumanarile pe niste suporturi metalice rotunde, frumos ornamentate.

Mergi pe mana lui 8!

Numerele, plantele si forma lucrurilor conteaza enorm, avand, fiecare, intelesul si menirea sa. Daca nu te pricepi si nici nu ai de gand sa fii mai perfectionista decat trebuie, tine minte un simplu truc. Nu poti da gres cu cifra 8. Aseaza, deci, 8 bucati de bambus intr-un vas din sticla transparent. Aceasta cifra simbolizeaza bunastarea si norocul.

Ai unda verde la culori

Cel mai usor poti schimba aerul unei incaperi cu putina culoare. Inarmeaza-te, deci, cu acuarela, vopsea etc. si apuca-te de pictat. Gandeste-te ce emotii vrei sa imprimi locului si treci la treaba.

Albastrul este perfect pentru dormitoare - pentru ca semnifica pacea, linistea, calmul -, dar la fel de bun pentru tine poate fi rosul, culoarea pasiunii.

Galbenul semnifica veselia, ceea ce face din aceasta culoare una perfecta pentru baie sau bucatarie.

Oricat ar parea de ciudat, si negrul isi poate gasi loc pe peretii tai, daca vei atarna o tablita, pe care sa scrii cu creta. Daca nu crezi ca vei folosi vreodata tablita, lacuieste in negru o piesa de mobilier veche sau chiar tocul ferestrelor.

Redescopera trecutul

Probabil ca ai strans, de-a lungul timpului, o gramada de esarfe sau stergare de care nu te poti desparti, pentru ca iti amintesc de mama sau bunica. In loc sa le tii inghesuite in vreun dulap, mai bine scoate-le la lumina.

Le poti schimba chiar functionalitatea, nu inseamna ca le intinezi. Dintr-un servetel pe care il folosea bunica atunci cand servea ceaiul poti face o fata de perna fantezista, pe care iti vei odihni cu placere capul.

Pana si o bucatica de material, cusuta de bunica, poate deveni punctul central al lenjeriei de pat sau al fetei de masa. Fantezie sa ai, energiile bune vor veni de la sine!

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#feng shui casa, #feng shui arminie, #energii pozitive casa, #decorare casa energii , #intalniri