Frumusetea, cheia unui job de succes pentru femei

Luni, 18 August 2008, ora 09:30
4358 citiri
Frumusetea, cheia unui job de succes pentru femei

Frumusetea deschide multe porti pentru cei care beneficiaza de acest lucru. Un aspect fizic placut reprezinta un avantaj la angajare, mai ales in domenii in care se lucreaza cu publicul.

Frumusetea reprezinta asul din maneca in joburile de promoter, receptioner, manechin, model, stewardesa, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

Acest lucru conteaza deoarece interactiunea cu clientul poate sa nu fie de lunga durata iar angajatul respectiv isi poate dovedi calitatile prin aparitia sa.

"Selectia si recrutarea in aceste domenii respecta adesea niste canoane fizice - inaltime, greutate. Insa chiar si la un concurs de frumusete nu este suficient doar aspectul. El trebuie dublat de alte calitati precum increderea in sine, naturaletea, istetimea", a declarat Ioana Moholea, project manager al Perspective Group.

In televiziune, vanzari sau relatii cu publicul, aspectul fizic e cel care deschide placut o discutie.

Mai departe, insa e nevoie de o serie de trasaturi care tin de personalitatea, abilitatile si educatia persoanei din acel post.

Un aspect fizic placut poate garanta un drum catre succesul in cariera si chiar in viata.

"Exista numeroase studii, atat referitoare la succesul profesional, cat si la reusita in viata de familie, a persoanelor cu proportii echilibrate, asa ca nu putem sa ignoram acest aspect. Oamenii, inclusiv clientii, sunt mai toleranti, au rabdare mai multa atunci cand interactioneaza cu o persoana cu atribute fizice placute, proportionate, sau cu o persoana foarte ingrijita, imbracata corect si cu gust", este de parere Nevenca Doca, directorul de resurse umane al Bancii Transilvania.

Conform studiilor privind limbajul corpului, 70% din mesajul pe care il transmite o persoana este de natura vizuala.

Mesajul pe care il transmite candidatul in cadrul unui interviu trebuie perceput de angajator in mod pozitiv. Acest lucru este esential.

"Insa ar fi superficial sa spunem ca aspectul fizic este pe deplin responsabil de impresia vizuala pe care o face o persoana. Mai multa influenta au personalitatea candidatului si inteligenta, acestea devenind vizibile prin infatisarea, gesturile si conversatia sa", spune Daniela Bichir, vicepresedinte de resurse umane si calitate al Siveco.

Daca nu esti fotomodel este bine sa te orientezi spre alte cariere si nu in aria promoterilor, hostesselor, prezentatorilor TV sau PR.

In foarte multe alte domenii, in cazul unei persoane care nu frapeaza prin frumusete, dar in rest are "tot ce ii trebuie" si este foarte bine pregatita, dupa 15 minute de conversatie, toate calitatile ii vor eclipsa "defectul".

Totul este sa ai incredere in tine si in pregatirea ta, sa ai o atitudine demna, o tinuta ingrijita si sa fii onest, iar succesul vine de la sine.

Un studiu, realizat de universitatea din California, releva ca oamenii considerati frumosi sunt platiti mai bine decat cei care nu sunt la fel de atragatori.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele cu aspect fizic placut castiga cu 12% mai mult decat cei care sunt mai putin atragatori.

Principalul motiv este acela ca angajatii frumosi sunt vazuti ca fiind mai cooperativi si mai saritori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cinci lucruri de ținut minte atunci când negociezi salariul. Capcana în care nu trebuie să pici când ești întrebat de câștigul lunar anterior
Cinci lucruri de ținut minte atunci când negociezi salariul. Capcana în care nu trebuie să pici când ești întrebat de câștigul lunar anterior
Ați primit o ofertă de muncă după interviuri reușite pentru a vă asigura următoarea slujbă, dar nu sunteți 100% mulțumit de salariul pe care îl oferă. Deci, ar trebui să negociați?...
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Tenismanul britanic Andy Murray nu va suferi o intervenţie chirurgicală din cauza accidentării lui gleznă, în timp ce recuperarea lui progresează, deşi momentul revenirii lui la turnee este...
#frumusete, #cariera, #interviu, #angajare , #intalniri