Gesturile iti tradeaza starea de stres? Invata sa le ascunzi!

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 07:35
11749 citiri
Gesturile iti tradeaza starea de stres? Invata sa le ascunzi!

Bratele incrucisate, mainile intinse, batutul din picior, ochii clipind foare des: toti avem un limbaj al corpului care uneori ne tradeaza ganduri, sentimente si stari de spirit. Depinde de tine cum stii sa le ascunzi.

Pentru ca exista situatii extreme, in care exteriorul ne da de gol gandurile, trebuie sa invatam sa ne controlam gesturile, mai ales atunci cand suntem stresati.

De aceea, psihologul Joseph Messinger explica pentru femmeactuelle.fr ce trebuie sa facem pentru a evita sa mai facem aceste gesturi.

1. Stresul sugerat de bratele incrucisate

Desi aparent pare a fi o modalitate de a va indrepta spatele, printr-o pozitionare corecta a mainilor, in realitate este semnul unei stari de depresie, de epuizare, care apare de obicei la persoanele coplesite de responsabilitati sau au o munca dincolo de nivelul lor de calificare.

Cele mai multe din persoanele care sufera de aceasta forma de depresie au o personalitate sensibila, sunt imature, au o tendinta spre meditatie si sunt dificile in relatiile sociale, ceea ce genereaza temeri irationale, incertitudinii cu privire la viitor si, in mod inevitabil, un puternic sentiment de insecuritate.

Daca obisnuiti sa tineti mana stanga sub bratul drept, trebuie sa stiti ca acest gest poate sa tradeaze o personalitate depresiva. Daca tineti in schimb mana stanga sub bratul drept veti observa un efect invers din punct de vedere psihologic.

2. Limbajul non-verbal al picioarelor

Daca atunci cand vorbiti cu cineva simtiti nevoia sa faceti un pas inapoi, trebuie sa stiti ca acesta este un raspuns la o stare de oboseala si nu numai. Miscarea continua dintr-un picior, este de asemenea, un semn de stres si de nervozitate. De aceea, nu trebuie sa pierzi din vedere obiectivul pe care trebuie sa il ai in continuare: auto-controlul.

In aceasta situatie cel mai bine este sa va mentineti picioarele intr-o pozitie fixa, ca intr-o asa zisa "inradacinare" si sa incercati sa nu le schimbati pozitia. Veti parea mai siguri pe voi si veti degaja mai multa incredere interlocutorului.

Desi pare greu sa iti potolesti aceste gesturi, mai ales ca ati putea simti si un discomfort al gleznelor, acest lucru este esential daca vreti sa scapati de elementele care va fac vizibila starea de stres.

3. Muscatul buzei

Acest gest arata un disconfort evident, un disconfort care nu este intotdeauna unul negativ. Atunci cand o femeie isi musca buza inferioara, ea isi exprima in general retinerea. Atunci cand ea a repeta acest gest, poate fi vorba de seductie, asa ca barbatii trebuie sa faca primul pas.

4. Privirea tradeaza stresul

Multe dintre persoanele stresate inchid ochii atunci cand incep o propozitie, lucru pe care nu il realizeaza insa. Ticul sugereaza faptul ca nu vrei sa dezbati subiectul propus de interlocutor, dar poate fi cauzat si de o problema a lipsei de concentrare. Daca va inchideti ochii aveti impresa ca va puteti pune mai bine cap la cap ideile.

Daca sunteti "victima" acestui tic, incercati sa faceti exercitii de vorbire, ca si cum ati discuta cu cineva, incercand sa va controlati ochii. Veti vedea ca acesta va disparea in mod natural.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ascunde gesturile, #gesturi stres, #stare stres, #stare de nervozitate , #intalniri