Ghid de calatorie pentru alergici

Luni, 10 August 2009, ora 09:48
1396 citiri
Ghid de calatorie pentru alergici
Foto: ehow.com

Stilul de viata al alergicilor nu este tocmai usor. Nu numai regimul alimentar trebuie atent controlat, dar si mediile in care se expun sau persoanele cu care iau contact.

Tocmai de aceea, calatoriile devin o povara pentru alergici, pentru ca nu intotdeauna conditiile de drum si cazare corespund cu normele lor de viata, informeaza webmd.com.

In functie de tipul alergiei, pacientul va trebui sa se gandeasca bine care sunt situatiile riscante care il asteapta in calatoria sa.

Astfel, pentru cei care au alergie la polen, mai intai trebuie consultat nivelul polenului din atmosfera in zona respectiva.

Exista site-uri specializate pentru aceste cazuri sau pur si simplu intreaba medicul de familie care este riscul la care te expui.

Primul lucru care va fi asezat in bagajul tau este trusa de medicamente, pentru preintampinarea unei posibile crize.

Ponturi simple

Nu uita ca pe langa snitelul pe care il vei consuma in masina, pe drum, sa ai si un tratament la indemana. Cere medicului specialist tratament in avans daca vei petrece mai multe zile departe de casa.

Tratamentele pentru alergici trebuie transportate cu grija. Nu vor fi expuse temperaturilor ridicate si tocmai de aceea trebuie sa iti iei masurile necesare de precautie pentru un transport sigur.

Daca ai alergie la praf, ia de acasa lenjeria ta, pentru a fi sigur ca asternutul nu iti provoaca crize alergice. Daca esti sensibil la anumite alimente, fa-ti provizii inca de acasa.

Aseaza in bagajul tau numai alimentele pe care le poti consuma sau ingredientele necesare pentru a putea gati mesele tale de regim.

Daca mergi cu masina, evita sa ai geamul deschis in permanenta. Aerul conditionat si recircularea acestuia sunt foarte importante pentru preintampinarea posibilelor complicatii.

Daca preferi avionul sau trenul, nu uita spray-ul nazal care te ajuta sa rezisti intr-un mediu nociv pentru starea ta de sanatate. Cand ajungi la hotel, alege o camera ferita de umezeala, temperaturi scazute si departe de piscina.

Mai mult, asigura-te ca in hotelul tau nu se fumeaza si nu este permis accesul cu animale, aceste lucruri fiind daunatoare tuturor formelor de alergie.

Vacanta alergicilor poate fi placuta si relaxanta daca sunt respectate cateva reguli simple de preintampinare a situatiilor dificile, care pot provoca anumite complicatii suparatoare.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#calatorie alergici, #intretinere sanatate alergici , #intalniri