Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Idei mari pentru spatiile mici

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 18:50
11299 citiri
Idei mari pentru spatiile mici
Foto: treehugger

Pentru amenajarea spatiilor mici ai nevoie de multa imaginatie si ingeniozitate. Daca vei pune prea multe lucruri intr-o camera mica aceasta va parea prea aglomerata. Daca vei pune prea putine, va parea rece.

Pentru a preveni situatiile deprimante, dar si sentimentul ca nu exista niciun pic de loc in camera, tine cont de sfaturile urmatoare, oferite de Life 123.

Redecorarea unei bai mici este foarte dificila, insa poate fi facuta. Pentru a adauga mai mult spatiu instaleaza un lavoar cu piedestal.

Liniile clare vor da iluzia de spatiu, insa nu exagera cu prea multe linii verticale. Pentru a atenua duritatea acestora, poti folosi un vas de toaleta alungit si o perdea de dus cu dungi orizontale sau forme geometrice.

De asemenea, desenele facute dupa sabloane reprezinta o arta ce poate fi incorporata intr-o camera cu tavane inalte. Fa desenul nu foarte aproape de tavan si in acest mod vei pacali ochiul, facandu-l sa creada ca incaperea este mai joasa. Vei echilibra astfel proportiile camerei.

Un alt truc vechi, din nou la moda, este adaugarea tapetului pe tavan. Si in acest fel poti pacali ochiul, facandu-l sa vada lucrurile asa cum vrei, nu cum sunt in realitate.

Respecta punctul focal al incaperii. De obicei, cea mai mare piesa de mobilier dintr-o camera este considerata punctul focal. Intr-un dormitor, acest punct este patul. Ai grija ca punctul focal sa contina multe culori care vor reflecta asupra camerei. De exemplu, daca peretii sunt de culoare galbena, adauga o patura de aceeasi culoare.

Adauga doar mobilierul si accesoriile de care ai nevoie. Daca iti mai ramane loc pentru cateva lucruri, poti sa le pui, insa vezi sa nu coplesesti camera.

Intr-un dormitor trebuie sa fie un pat, o noptiera, o masuta de toaleta si o oglinda. Daca mai ai loc achizitioneaza o masuta pentru pat, ce poate fi stransa si bagata sub pat atunci cand nu ai nevoie de ea.

Pune un ghiveci cu flori sau o poza pe noptiera, pentru un aspect mai personalizat. Incearca sa asortezi florile cu cuvertura, peretii si covorul. Pe noptiera mai poti pune o lampa.

Daca punctul focal al camerei nu este o piesa de mobilier, fii creativ. Daca punctul focal al camerei este fereastra, pune-ti mintea la contributie si decoreaz-o cu bun gust.

Picturile murale pot adauga spatiu unei camere, la fel si oglinzile. Oglinzile amplasate pe pereti opusi dau senzatia de camera mare.

Culoarea este importanta. Pentru a face o camera mica sa para mare, vopseste peretii in alb. Daca este posibil, alege si mobilier deschis la culoare. Utilizeaza intotdeauna cel putin trei culori, insa nu mai mult de cinci. Incearca sa eviti monotonia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sfaturi decorare spatii mici, #decorare camere mici, #trucuri decorare casa , #intalniri