Injectiile cu botox, intre tinerete vesnica si moarte

Duminica, 20 Iulie 2008, ora 22:27
11238 citiri
Injectiile cu botox, intre tinerete vesnica si moarte

Injectiile cu botox contin o cantitate foarte mica din aceasta toxina purificata a bacteriei Clostridium botulinum.

Insa desi cantitatea este mult prea mica pentru a provoca efecte secundare, in urma injectiilor cu botox au fost raportate rar cazuri de reactii alergice severe sau probleme cardiace.

Pot aparea rar simptome neobisnuite precum dificultate in respiratie, de vorbire sau chiar moartea.

Cum functioneaza si cat timp dureaza efectele

Toxina botox inhiba nervii care contracta muschii faciali, acesti muschi au prin urmare tendinta de a se relaxa, pielea se intinde si nu mai permite observarea ridurilor de expresie.

Botoxul se injecteaza cu un ac fin in zona dorita. Procedeul nu necesita anestezie locala fiindca durerea este minora.

Rezultatele sunt vizibile in 1-2 saptamani de la injectare, iar efectele injectiei cu botox sunt temporare, in aproximativ 6 luni, pielea revine la aspectul initial fiindca muschii isi redobandesc capacitatea de contractie.

Ce zone pot fi tratate cu botox

Botoxul se foloseste in general in partea de sus a fetei. Cele mai frecvente arii sunt ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprancene si ridurile de la coltul ochiului.

Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar cu siguranta va afecta zambetul.

Botoxul poate ucide

Cercetatorii americani au anuntat ca botoxul poate avea efecte secundare grave, inclusiv decesul.

Toxina botulinica este de 40 de milioane de ori mai puternica decat cianura. Cand este injectata, dozele mici de toxina botulinica paralizeaza muschii si impiedica contractarea lor intre patru si sase luni.

Astfel, toxina este ideala pentru diminuarea ridurilor, insa este mortala daca este injectata intr-un muschi gresit, precum cel al inimii.

Injectia cu botox, tratament pentru transpiratie

Atunci cand transpiratia este anormal de abundenta, o igiena riguroasa nu poate rezolva problema. Cresterea secretiei sudorale se vindeca prin tratament medicamentos sau chirurgical si numai dupa o investigare medicala amanuntita.

In cazul unei hiperhidroze usoare, medicii recomanda lotiuni, pudre sau spray-uri, aplicate local, care atenueaza transpiratia si neplacerile provocate de aceasta. Insa, atunci cand boala este severa, cea mai eficienta metoda este injectarea cu toxina botulinica, in zonele cu problema.

Vedete care au apelat la tratamentul cu botox

Numeroase vedete din strainatate dar si de la noi apeleaza tot mai des la tratamentul cu botox.

Actritele Sharon Stone sau Meg Ryan, Victoria Beckham, dar si sotul ei David fotbalistul David Back si Madona sunt numai cateva dintre vedetele care si-au injectat botox pentru a scapa de riduri. Specialistii spun ca majoritatea starurilor hollywoodiene isi fac acest tratament mai ales inainte de Premiile Oscar.

Dintre vedetele autohtone Andreea Esca este dependenta de botox, Teo Trandafir face acest tratament pentru a scapa de transpiratie, dar si Anna Lesko si-a facut injectiile magice, preventiv, temandu-se de momentul in care ridurile isi vor face aparitia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#injectii, #botox, #riscuri, #efecte, #utilizare, #tratament, #cianura , #intalniri