Invata sa recunosti semnele de boala ale animalutului tau

Sambata, 10 Octombrie 2009, ora 10:39
7315 citiri
Invata sa recunosti semnele de boala ale animalutului tau
Foto: Ziare.com

Uneori se intampla ca simptomele unor boli ale animalelor de companie sa fie intelese in mod gresit de catre stapani si sa duca la situatii mai grave. De exemplu, daca te-ai mutat recent si cainele tau incepe sa urineze in locuri ciudate, poti spune ca este stresat si ca se adapteaza greu, insa animalul tau poate avea probleme de sanatate mai serioase, pe care tu nu stii sa le depistezi.

Ai foarte mare grija! Micutele animale nu pot vorbi si vor incerca sa ne transmita anumite mesaje prin diferite manifestari. Web MD iti explica unele dintre acestea.

Uneori, cainii si pisicile au varsaturi fara sa fie bolnavi. Un catelus care iese afara si mananca frunze sau mancare nepotrivita poate sa verse si apoi sa se intoarca la treaba sa. Insa daca un animal vomita de mai multe ori pe zi, se poarta ciudat si nu are pofta de mancare, trebuie sa mergi cu el la un medic veterinar.

Daca un caine vomita cu sange, poate fi un semn ca are ulcer gastric. De asemenea, daca animalul a inghitit un obiect strain, poate avea aceeasi manifestare. Varsaturile sau diareea pot proveni din multe alte cauze, precum bolile gastro-intestinale sau infectiile parazitare. Daca are sange in scaun, trebuie sa mergi cu el la un veterinar.

Lipsa poftei de mancare sau scaderea activitatii sunt alte semne ale bolilor animalelor. Este adevarat ca nu se observa foarte usor, insa daca persista mergi cu el la un medic veterinar pentru a verifica cauza. "Un apetit redus sau care lipseste mai mult de 24 de ore este un motiv pentru a duce animalul de companie la veterinar", spune John Randolph, de la Colegiul American de Medicina Interna Veterinara.

In ceea ce priveste pisicile, trebuie depusa o atentie marita in privinta alimentatiei, deoarece daca animalul nu mananca mai multe zile poate dezvolta o boala la ficat.

Urinarea frecventa sau mai putin frecventa fata de obicei este un alt semn de boala. Daca urineaza mai des poate fi un semn ca animalul are probleme cu ficatul, rinichii sau poate fi vorba de o boala a glandei suprarenale. Daca urineaza mai putin, este posibil sa fie vorba despre o infectie a tractului urinar sau pietre la vezica urinara.

Tusea cronica poate fi legata de boli de inima sau boli pulmonare. In cazul cainilor poate fi vorba despre o tuse de canisa, care poate fi tratata in cateva saptamani in cazul animalelor adulte, insa in ceea ce priveste cateii tusea poate duce la pneumonie fatala. De asemenea, aceasta tuse difera in functie de rasa cainelui.

Caderea parului si mancarimea pielii. Puricii, capusele si acarienii de ureche sunt cauze comune ale caderii parului si ale mancarimilor, insa acestea pot aparea din cauza unor probleme ale sistemului endocrin si infectiilor stafilococice.

Dificultatile de crestere sau schiopatatul nu trebuie sa fie ignorate. Poate fi vorba de displazie de sold, ligamente rupte sau artrita. De exemplu, cand un caine in varsta are probleme atunci cand se ridica, familia este tentata sa dea vina pe imbatranire. In realitate, poate fi vorba despre artrita.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#semne boala animal companie, #semne boala caini, #semne boala pisici , #intalniri