Moda s-a mutat la Milano (Galerie Foto)

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 19:03
2692 citiri
Moda s-a mutat la Milano (Galerie Foto)
Foto: Corriere dela Sera

Una dintre marile capitale ale modei, Milano, gazduieste o noua saptamana a modei unde luxul, inovatia si uneori extravaganta fura ochii iubitorilor de haine.

Printre cei care si-au prezentat deja colectiile se numara casele Prada, Fendi, D&G, Ballantyne si altii.

Miuccia Prada a creat o colectie ghidandu-se dupa obsesiile dintotdeauna ale femeilor: dantele, volane, tocuri si decolteu, adica rochii si camasi clasice si elegante din materiale pretioase, care evidentiaza formele generoase ale corpului, informeaza Corriere dela Sera.

Prada mizeaza pe sexualitatea intelectualizata, nu pe cea evidenta, reusind sa aduca pe podium o colectie usor de tradus in viata de zi cu zi, cu referinte la moda anilor '50, insa in acelasi timp proaspata si moderna.

Daca Prada s-a jucat cu senzualitatea si a cochetat cu imaginatia, D&G a creat o colectie care te duce cu gandul la o iarna cu multa zapada, la o clima norvegiana. Colectia s-a inspirat mult din modelele specifice puloverelor de lana din Norvegia, dar nu s-a limitat doar la asta.

Asa ca iubitorii de haine de la D&G pot sa se imbrace iarna viitoare cu salopete din lana si cizme din blana.

Cuvintele de ordine ale colectiei de la Ballantyne sunt calitatea, modernizarea si ironia. Chiar daca este cunoscuta ca o casa de moda cu state vechi in acest domeniu la saptamana modei de la Milano, Ballantyne a dovedit ca poate fi actuala si incitanta pentru clientii sai.

Noutatea pozitiva a evenimentului de moda de la Milano o constituie prezenta mai multor fotomodele cu forme apetisante. Se pare ca si designerii au inteles ca promovarea excesiva a fetelor foarte slabe nu este tocmai un semnal pozitiv pentru femeile din intreaga lume.

Huffington Post scrie ca scopul este de a le face pe femeile din toata lumea sa se simta increzatoare si impacate cu ele insele.

Foto: Just Cavalli

Foto: Fendi

"Cel mai important lucru pentru proiectant este sa fie in masura sa prezinte un alt fel de frumusete, atat in marketing, cat si in mass-media", a declarat Elena Miroglio.

Guvernul italian si doua asociatii de moda au semnat un cod de etica, in 2006, dupa ce modelul brazilian Ana Carolina Reston a murit de insuficienta cardiaca, din cauza anorexiei.

In 2007, presedintele italian Giorgio Napolitano a numit-o pe doamna Miroglio "Cavaler al Republicii Italiene", pentru lupta ei pentru emanciparea femeilor de la un concept restrictiv de frumusete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#saptamana moda Milano, #Prada Fendi , #intalniri