Modalitati incredibile in care poti folosi alimentele din camara

Joi, 30 Iulie 2009, ora 18:59
6115 citiri
Modalitati incredibile in care poti folosi alimentele din camara

Daca esti genul de furnicuta, care strange vara pentru a avea iarna, ori gospodina careia nu-i place sa-i lipseasca nimic din camara, afla ca alimentele depozitate nu-ti sunt de folos doar gatite. Ele pot fi folosite drept prim ajutor in cazul accidentelor minore din casa.

Si nu neaparat in cazul accidentelor care se soldeaza cu rani sau sange. A-ti pata camasa favorita cu ulei poate fi la fel de dureros.

AOL a adunat cateva dintre cele mai neobisnuite posibile intrebuintari ale alimentelor, in asa fel incat tu sa te poti apara cand sotul iti spune ca chiar nu aveti nevoie de o camara asa de plina de provizii, ca doar nu vine molima.

Lapte Daca un accident stupid s-a intamplat si nu se stie prin ce minune cerneala s-a scurs din rezervorul (atat de incapator, nici n-aveai idee) al stiloului chiar pe camasa ta alba, nu dispera.

In functie de rezistenta cernelii, inmoaie pentru 30 de minute sau chiar 24 de ore camasa patata in lapte (nu toata, poate nu ajunge laptele). Daca pata se incapataneaza sa nu iasa, tine minte ca rabdarea e o virtute!

Piper Daca vrei ca hainele pe care intentionezi sa le speli la masina sa-si pastreze culoarea, adauga o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si eviti astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.

Zahar Daca nu vrei sa cheltuiesti bani pe tabletele antitantari, poti sa-ti faci acasa un amestec la fel de eficient. Ai nevoie de doua cesti de lapte, putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper.

Fierbe acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Pune mixtura in boluri si aseaza-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.

Sare Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate, inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot fi spalate in mod normal.

Cartofi Daca ai avut o noapte grea si ai cam exagerat cu alcoolul, iar ochii tai iti tradeaza activitatile nocturne, aplica peste ei cate o felie subtire de cartof si asteapta timp de cinci minute.

Clateste apoi cu apa rece, aplica o creama hidratanta si abia apoi machiaza-te, daca simti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil si pentru barbati.

Portocale Daca esti in natura si intamplator ai portocale la tine, poti uita de grija hartiei pentru aprins focul. Cojeste-le, lasa cojile sa se usuce si foloseste-le pentru aprinderea focului, deoarece contin uleiuri inflamabile care ard pentru multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei!

Ulei de masline Daca ai senzatia ca produsul potrivit pentru pielea ta pur si simplu nu exista, incearca sa combini 4 lingurite de ulei de masline cu 3 lingurite de sare. Pasta creata se aseaza pe fata, timp de 2 minute si se indeaparteaza apoi cu apa calduta.

Foloseste aceasta mixtura in fiecare zi, timp de o saptamana, dupa care rareste aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3 pe saptamana. Rezultatele vor fi vizibile.

Mustar Poate ca vei avea senzatia ca mirosi ca un hot dog, dar mustarul aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se aseaza un prosop fierbinte, iti va elibera capul si pieptul, ajutandu-te sa respiri mai usor.

Maioneza E grav si asa cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti. Dar parca doare si mai tare cand in loc de pereti folosesc ca si panza mobila ta cea noua.

Exista, insa, o rezolvare: aseaza maioneza pe urmele de carioca de pe mobila, lasa sa actioneze timp de 10 minute si apoi sterge cu o carpa curata. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare.

Lamaie Matreata este o problema de sanatate adesea stanjenitoare si, din pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema miros destul de urat. In frigider gasesti insa remediul, care consta in lamaie.

Maseaza-ti scalpul cu doua lingurite de zeama de lamaie si clateste cu apa calduta. Dizolva apoi o lingurita de zeama de lamaie intr-un pahar cu apa calda si aplica pe pielea capului, fara a mai clati. Repeta tratamentul pana ce problema dispare.

Oua Daca nu mai ai timp sa treci pe la coafor pentru o masca pentru podoaba ta capilara, foloseste galbenusul a doua oua pentru a-ti masa parul. Porneste cu scalpul si apoi inainteaza pe lungimea firului de par, pas cu pas.

Cand simti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul, aseaza-ti pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stai asa 30 de minute - sau fa-ti manichiura ori pedichiura -, apoi spala-te pe cap ca de obicei.

Unt O cutie de bijuterii te poate ajuta sa-ti organizezi podoabele. Doar ca, uneori, toate acele lanturi subtiri se incalcesc si tu nu poti face mare lucru sa opresti asta. Cateodata te enervezi atat de tare incat mai ca ai trage de ele, cu riscul ca nu multe lantisoare sa mai ramana intregi.

Sfatul AOL este sa pui niste unt peste nod si sa asezi ghemotocul pretios pe o suprafata plata. Ajutandu-te de un ac de cusut, vei reusi sa rezolvi dilema. La final, nu trebuie decat sa indepartezi untul sub un jet de apa calda.

Paine Data viitoare cand scapi pe jos un pahar sau o farfurie se face tandari pe podea, ia o felie de paine si, dupa ce ai adunat cioburile mari, vizibile, trece felia de paine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de vazut cu ochiul liber.

Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete (eventual murdare) de pe pereti si tapet.

Banane Data viitoare cand vrei sa arunci la gunoi cojile de banana, aminteste-ti ca aceastea inca mai pot fi utile. Indeparteaza eventualele "ate" sau fasii din pulpa fructului si trece cojile de banana peste argintarie sau pantofii din piele. Sterge apoi cu o carpa moale.

Mere Daca ai cumparat rosii care nu sunt prea rosii (te-ai grabit, stiai ca nu mai gasesti in alta parte din pricina orei sau, pur si simplu, vederea nu te-a ajutat in acel moment), nu dispera.

In loc sa le lasi la copt pe pervaz mult si bine, infasoara cinci rosii verzi intr-o punga maro in care se afla si un mar copt, sigileaza si lasa-le asa pentru cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#sfaturi practice acasa, #alimente sfaturi practice, #pete ulei indepartate, #pastrare culoare rufe, #masti comstice naturale , #intalniri