Ziare.com

Noua moda in materie de transport: taxi aerian

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 12:08

   

Noua moda in materie de transport: taxi aerian
Romanii au inceput sa prinda gustul serviciilor de taxi aerian, acest tip de serviciu devenind chiar o moda.

Insa, calatoriile cu avioane private costa cateva mii de euro, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

In Romania sectorul de taxi aerian a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere de circa 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Cristinei Mitchievici, reprezentantul companiei de profil Regional Air Services.

Pentru o calatorie Bucuresti-Viena, un om de afaceri care vrea sa scape de cosmarul orelor lungi de asteptare pe aeroport sau de posibilitatea de a ajunge la destinatie fara bagaje va scoate din buzunar circa 7.100 de euro, la care se adauga TVA-ul, taxele de aeroport sau de stationare a aeronavei.

Factura creste substantial in functie de serviciile pe care le solicita clientul, deplasare la aeroport, rezervari de bilete la hotel, stationare pe perioada noptii impreuna cu echipajul.

Inchirierea unei aeronave pentru o zi cu 3 ore de zbor incluse porneste de la 3.500 de euro, insa fiecare ora de zbor in plus efectuata va mari factura cu circa 900 de euro.

Pe segmentul charterelor VIP concureaza companii precum Eurojet, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, sau Jetran Air, compania lui Ovidiu Tender.

Tiriac Air, compania omului de afaceri Ion Tiriac, este singura care s-a plasat inca de la inceput pe sectorul de lux.

O calatorie Bucuresti-Viena efectuata cu o aeronava a companiei Tiriac Air costa intre 14.250 de euro si 31.000 de euro.

Citeste mai multe despre serviciu taxi avion particular moda
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1425 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor