Oamenii foarte diferiti nu pot fi amanti!

Luni, 30 Martie 2009, ora 19:38
2295 citiri
Oamenii foarte diferiti nu pot fi amanti!

Legenda spune ca oamenii extrem de diferiti, atat din punct de vedere fizic, dar si mental sau temperamental, se atrag iremediabil.

Un studiu realizat recent o contrazice insa, scotand la iveala faptul ca, desi pretind ca incearca sa gaseasca oameni diametral opusi fata de ei, de fapt, cei mai multi, in proportie de 85,7% cauta, fara a fi constienti de asta, parteneri cu care se aseamana din punct de vedere al comportamentului si temperamentului.

Conform MSNBC, care citeaza un studiu aparut in Evolutionary Psychology, a concluzionat, ca si un studiu aparut in 2005, ca pentru majoritatea conteaza mai mult ca potentialul partener sa aiba trasaturi de personalitate asemanatoare decat sa aiba aceeasi religie sau valori. Oamenii asemanatori la nivel mental tind sa se atraga si sa formeze cupluri in cadrul carora exista mai putine conflicte.

In ciuda acestor concluzii rezultate in urma chestionarii a 760 de membri ai unei agentii matrimoniale online, 85,7% dintre ei au declarat ca se afla in cautarea unor parteneri complet diferiti de ei, dupa cum a explicat Pieternel Dijkstra, profesor de la Universitatea Groningen, in Olanda, care a coordonat studiul.

"Chiar daca multi indivizi se simt ocazional atrasi de cei opusi lor, ceea ce rezulta rareori se transforma intr-o relatie intima. Chiar cand asa ceva se intampla, relatia se sfarseste prematur", a declarat cercetatorul.

Studiul a mai scos la iveala faptul ca femeile cauta barbati responsabili, sociabili si stabili din punct de vedere emotional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#indivizi diferiti atractie, #comportament asemanator , #intalniri