Obiceiuri alimentare sanatoase

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 09:02
19101 citiri
Obiceiuri alimentare sanatoase
Foto: extension.unh.edu

Potrivit unui studiu al nutritionistilor americani, 80% din afectiunile unei persoane au la baza alimentatia necorespunzatoare. Ritmul alert al vietii cotidiene, lipsa de timp si stresul zilnic isi pun amprenta asupra sanatatii tale.

Obiceiurile alimentare nesanatoase sunt foarte frecvente, iar mancarurile tip fast food, grasimile, zaharul, lipsa hidratarii si sedentarismul fac deja parte din viata multor persoane, informeaza oohoi.com.

Apar astfel problemele digestive, cu numeroase efecte negative asupra intregului organism. Tendinta multor persoane este sa apeleze la mesele de fructe si legume, in detrimentul celor bogate proteic. Alimentatia echilibrata insa este cea care ofera organismului sanatatea si stabilitatea de care are nevoie.

Un obicei alimentar sanatos, nerespectat insa, este consumul de apa inainte si dupa masa. Contrar opiniei generale, hidratarea in timpul mesei are ca efect ingreunarea digestiei, pentru ca stomacul nu mai poate digera corespunzator alimentele consumate.

Fructele se consuma numai dupa masa si nu inainte, pentru a imbunatati apetitul. Digestia lor se face in intestine si nu in stomac. Daca se consuma inainte de masa, ele vor fi preluate mai intai de stomac, iar dupa aceea ajung in intestine. Rezultatul este balonarea suparatoare si chiar iritarea stomacului.

Inghitirea alimentelor nemestecate provoaca blocaje stomacale. Pentru evitarea acestui lucru, specialistii recomanda mestecarea hranei pana cand devine semilichida, pentru ca digestia sa fie usoara.

Mancatul este o placere, iar nutritionistii sunt foarte fermi in a nu recomanda nici o masa atunci cand esti furios, nervos sau deprimat. Mai mult, mancatul in fata televizorului sau la o discutie are ca efecte lipsa senzatiei de satietate si chiar balonarea.

Desi te-ai obisnuit ca dupa masa sa te odihnesti, specialistii cred ca acesta este primul pas inl aparitia kilogramelor in plus. Ei recomanda ca cel putin doua ore dupa masa sa fii activ, pentru o digestie corespunzatoare.

Ultima masa va fi consumata inainte de orele 20:00. Acesta este momentul in care alimentele sunt digerate in totalitate. Daca simti totusi nevoia sa consumi ceva, incearca un suc de fructe sau chiar fructele proaspete.

Secretul unei diete sanatoase nu sta numai in tipul de alimente consumate ci si in obiceiurile alimentare adoptate. Hrana benefica organismului va avea efecte contrare daca nu se consuma la un timp si intr-un mod corespunzator, sunt de parere nutritionistii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#obiceiuri alimentare sanatoase, #obiceiuri alimentare nesanatoase , #intalniri