Partenerul te sufoca. Ce este de facut?

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 11:16
7400 citiri
Partenerul te sufoca. Ce este de facut?

La fel ca toti ceilalti, iti doresti o relatie amoroasa echilibrata, dar partenerul se comporta ca si cum are nevoie de tine in orice moment, ceea ce te epuizeaza?

Este ca si cum nu va gasiti in cuplu un spatiul de intimitate, relaxare si confort? Atunci este cazul sa actionezi!

Este foarte important sa se identifice mai intai problema, sustine expertii Femme Actuelle. Pentru a realiza asta este deja un mare pas spre restabilirea corecta a unei relatii sanatoase. Ambii parteneri ar trebui sa inteleaga ca trebuie sa isi mentina independenta.

Trebuie sa ii explici partenerului tau ca fiecare are puterea de a decide sau de a face alegeri, fara sa solicite in mod constant parerea ta. De exemplu, spune-i ca este liber sa aleaga fara sa te intrebe ce comanda la restaurant sau cu ce se imbraca intr-o anume zi. Daca aceste intrebari se repeta de multe ori, ele reflecta o situatie de cuplu dezechilibrata.

Jumatatea ta trebuie sa inteleaga ca a iubi pe cineva inseamna sa il apreciezi pentru ceea ce este, pentru personalitatea lui, nu pentru ceea ce face ca sa iti intre in gratie. In caz contrar, se denatureaza relatia si incepe sa se bazeze pe un sentiment de vinovatie, de obligatie.

De asemenea, este important sa existe schimburi de opinii, de idei, dar fiecare sa ramana independent. Trebuie sa afli uneori si parerea celuilalt, dar nu trebuie sa renunti la propria personalitate si sa devii oarecum dependent de el.

Atunci cand simtiti nevoia de o schimbare in relatie, este foarte important sa comunicati acest lucru. Daca vreti sa fiti un cuplu unit si sudat, trebuie sa stiri sa respectati independenta fiecarui partener.

Daca veti urma acesti pasi nu veti ajunge in situatia de a va pierde admiratia fata de iubitul/iubita voastra, considerandu-l o persoana slaba si incapabila de lua singuri decizii. Mai mult, relatia va fi una moderna si veti aprecia mai mult opiniile si personalitatea celuilalt.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#relatie cuplu, #partenerul te sufoca, #probleme relatie , #intalniri