Pastreaza-ti silueta, indiferent de varsta

Luni, 15 Februarie 2010, ora 10:36
2287 citiri
Pastreaza-ti silueta, indiferent de varsta
Foto: RD

In fiecare an, parca e mai greu sa dai jos kilogramele, iar dupa varsta de 40 de ani nu mai e de ajuns sa renunti la desert si sa te inscrii la sala.

Adevarul este ca varsta poate fi dusmanul unei siluete frumoase, insa nu trebuie sa te descurajezi. Dupa varsta de 40 de ani, corpul trece prin niste schimbari care pot afecta modul in care raspunde la exercitiile fizice.

Metabolismul nu mai functioneaza la capacitate maxima, iar uneori exista unele probleme de sanatate care iti saboteaza eforturile de a pierde din greutate, relateaza That's Fit.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te obisnuiesti cu ritmul biologic, sa inveti cand greutatea ramane la un anumit nivel, cand creste, cand scade si de ce. Gandeste-te cat mananci si cat faci sport si invata sa mentii un echilibru.

Dupa 40 de ani, una din cinci persoane are probleme cu tiroida, iar cea mai des intalnita problema este hipertiroidismul, iar acesta iti poate zadarnici eforturile de a slabi. Mergi la un medic si afla daca ai aceasta problema!

Regimul alimentar este extrem de important, nu mai poti manca orice, ca la 20 de ani. Ideal ar fi sa mananci de cinci-sase ori pe zi, cate putin. Astfel, nivelul de zahar din sange este stabil pe parcursul zilei si nu exista modificari bruste, care pot duce la oboseala.

Nu sari niciodata peste micul dejun si nu manca dupa ora 21.00, cand totul se depune direct pe solduri si stomac. Studiile arata ca 78% dintre persoanele care slabesc si reusesc sa isi mentina silueta mananca micul dejun in fiecare zi. 90% mananca dimineata cel putin cinci zile pe saptamana.

Incearca, pe cat posibil, sa te odihnesti noaptea. Cercetatorii arata ca persoanele care nu dorm destul sau nu se trezesc odihnite vor avea pofta mai des de mancaruri care sa le ofere o "doza" de energie.

Si nu in ultimul rand, fa sport! Chiar daca, odata cu varsta, masa musculara se diminueaza, poti sa faci exercitii de forta, care te ajuta sa lupti cu kilogramele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sport varsta 40, #pastreaza silueta varsta , #intalniri