Pisici extremiste: prea zgomotoase sau prea tacute

Sambata, 22 August 2009, ora 08:07
7340 citiri
Pisici extremiste: prea zgomotoase sau prea tacute

Te-ai decis sa lasi pisicile autohtone fara stapan pentru vecina de la 2 - inima buna, proprietara unui adevarat sanctuar pisicesc - si sa-ti iei o felina de rasa. Pana aici a fost simplu. Ce te faci insa cand nu stii ce sa alegi?

Siameza, birmaneza sau persana? Toate iti plac. Daca nu esti deloc tare de urechi si ai vrea ca animalul tau de suflet sa nu fie prea galagios, MSNBC te sfatuieste sa-ti iei o persana.

E cea mai tacuta dintre rasele "celebre" de pisici si miauna doar ocazional. In ciuda mieunatului nu foarte vocal, trebuie sa stii insa ca nu vei avea de-a face cu o pisica timida. Persanele sunt pisici jucause, care stabilesc legaturi foarte stranse cu stapanii lor.

Se descurca perfect in orice mediu, atat timp cat au parte de multa atentie si de un loc numai al lor.

Cele mai galagioase, siamezele si birmanezele

Daca esti o fire extrovertita si vrei ca si pisica ta sa fie la fel, alege-ti o siameza sau o birmaneza. Despre siameze se stie ca miauna "foarte vocal" si prelung, "vaietele" lor semanand cu plansul unui copil.

Siamezele, extrem de prietenoase, miauna pentru orice, hrana si atentia fiind in topul listei. Urasc sa fie lasate singure acasa pentru perioade mari de timp, atasandu-se mult de stapan. Sunt un pic cam nervoase si nu suporta prea bine schimbarile sau persoanele nou intrate in peisaj.

Despre birmaneze se stie ca sunt sociabile, comportamentul lor fiind adesea comparat cu cel al cainilor. Din pacate, vocifereaza si la fel de sonor. Din fericire insa, "miaul" lor e mai placut si mai moale. La maturitate, devin extrem de jucause si placute.

Extrem de inteligente, ele se ataseaza mult de stapan, stabilind o legatura speciala. Adora sa se alinte, ca niste adevarate feline ce sunt.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#pisici zgomotoase, #pisici tacute, #siameza, #birmaneza, #persana , #intalniri