Poti concura la "Cea mai mica si mai grozava casa"?

Autor: Ana Ilie
Sambata, 18 Aprilie 2009, ora 16:20
5495 citiri
Poti concura la "Cea mai mica si mai grozava casa"?

Cei care traiesc in faimoasele de-acum apartamente-cutii de chibrituri se consoleaza cu gandul ca pana si un coltisor cat de mic poate fi decorat si amenajat cu bun gust.

Pe acest principiu, revista online Apartment Therapy a lansat un concurs international pentru apartamentele "minuscule, mititele, micute, mici si internationale".

Revista, care are drept motto fraza "sa salvam lumea, luand cate un apartament pe rand", demonstreaza astfel ca bunul-gust in materie de decoratiuni nu tine de cat de mult spatiu ai la dispozitie, ci de imaginatia si inspiratia celor care locuiesc in acel spatiu.

Publicul internaut este binevoit sa voteze online pentru locuintele care au reusit sa se inscrie la concurs pana la data de 13 aprilie, votand la toate cele cinci categorii - minuscul, mititel, micut, mic si international.

Se cauta "Cea mai mica si mai grozava casa", care sa inspire si sa foloseasca ingenios orice coltisor. E drept, se pot inscrie casele care au maximum 110 metri patrati.

Proprietarii-decoratori pot castiga, la categoria respectiva, cate 2.000 de dolari.

Iata cateva exemple de finalisti:

Categoria minuscul - Garrett si cele doua pisici ale sale locuiesc intr-un apartament de doar 27 metri patrati din East Village, New York.

Asta nu inseamna insa ca apartamentul nu "pare" spatios. Prin folosirea albului si culorilor deschise, apartamentul pare confortabil, spatios si aerisit, fara a da senzatia de aglomerare sau claustrofobie.

Sufrageria este amenajata pe culori mai inchise, pentru o atmosfera de club - insa piesele alese sunt mici, in acord cu spatiul.

Categoria mititel- locuinta lui Nick, din Minneapolis, statul Minnesota, are o suprafata de 57 de metri patrati.

Spatiul deschis si lumina naturala din abundenta pun in valoare tablourile proprietarului si pasiunea lui pentru arta.

Din nou, proprietarul a folosit cu generozitate albul pentru a deschide spatiul, insa a "punctat" prin piese de mobilier de culoare inchisa, care "ancoreaza" locuinta si ii dau personalitate.

Categoria micut- la 80 de metri patrati, locuinta situata in Temple City, California, da senzatia de spatiu si confort prin utilizarea culorilor neutre si pieselor de mobilier mari, dar putine.

Culoarea peretilor este inviorata de tablourile cu rama alba.

Categoria mic- Everyeskimo, logodnicul ei si trei caini impart un spatiu de aproape 85 de metri patrati, in Royal Oak, Michigan.

Aici, proprietarii au reconvertit podul locuintei intr-o camera de relaxare, confortabila si primitoare.

Categoria international- la 27 de metri patrati, locuinta din Melbourne, Australia, este destul de mica, insa in acelasi timp incapatoare.

Ferestrele mari, prin care trece lumina naturala, fac sa para mai mare locuinta, care este amenajata simplu, cu strictul necesar.

Din cauza culorii naturale a lemnului mobilierului, casa pare confortabila si primitoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#amenajare apartament mic, #concurs apartamente mici, #amenajari interioare , #intalniri