Reguli de baza despre igiena

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 12:04
5997 citiri
Reguli de baza despre igiena

Igiena e de baza. Daca exista vreun lucru mai important decat stilul vestimentar atunci e igiena. Nu vreau sa dau motive pentru asta, sunt sigur ca le stii deja, insa nu am vorbit pana acum despre asta si e momentul sa o fac.

De multe ori credem ca respectam aceste reguli insa, in timp, daca nu le revizuim, le respectam din ce in ce mai rar.

Fii cu stil! Clasa, stil, atractie

Poate o sa te simti jignit de faptul ca iti spun lucruri pe care le stii deja insa vreau sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare: ai intalnit barbati cu matreata sau care miroseau a transpiratie?

Ghidul de mai jos se vrea a fi un punct de referinta. E suficient sa intri din cand in cand pe articol, sa recitesti regulile si sa te asiguri ca inca le respecti pe toate.

Lungimea parului

Stiu ca noi, barbatii, amanam saptamana de saptamana sa mergem la frizer. Parul creste din ce in ce mai mult si devine din ce in ce mai greu sa-l aranjam dimineata. Apoi,

cand nu mai suportam cat e de mare, ne calcam pe inima si ne ducem, calculand pe drum cat timp mai pierdem si cu asta.

Ca sa nu amani la nesfarsit mersul la frizer, cel mai bine e sa stabilesti INAINTE cat de des sa mergi. Daca tu crezi ca ideal ar fi sa o faci o data la doua saptamani, ia o decizie apoi tine-te de ea. Asa nu vei mai avea indoieli si, drept consecinta, nu vei mai amana.

Baile si dusurile

Lucrurile sunt simple aici, dus o data pe zi si dupa fiecare activitate sportiva. La fel pe timp de canicula sau daca esti genul care transpira foarte usor. NU trebuie sa petreci 20 de minute sub dus, 2-3 minute sunt suficiente.

Baile sunt foarte relaxante, merita sa faci una o data pe saptamana. Trebui insa sa tii cont de faptul (si asta e valabil si pentru dusuri) ca apa fierbinte afecteaza pielea.

Faptul ca pielea se hidrateaza in momentul cand o expui la apa este un mare mit. Cu cat o expui mai mult la apa cu atat se usuca mai repede iar, in timp, poate suferi de imbatranire prematura. Apa fierbinte poate, in plus, sa inlature din uleiurile naturale.

Igiena mainilor

Mainile sunt partea corpului care intra cel mai mult in contact cu ceilalti. De aceea trebuie sa fie tot tumpul curate. Daca folosesti frecvent autobuzul sau metroul, tinandu-te cu minile de acele bare, devii cu-atat mai mult expus microbilor.

Stiai ca Donald Trump nu da mana niciodata cu partenerii sai de afaceri tocmai din cauza germenilor? Nu trebuie sa fii si tu la fel de strict, doar sa te speli pe maini cu apa si sapun de cate ori crezi ca e necesar pe tot parcursul zilei.

Deodorantul

Aici nu sunt prea multe de spus, gasesti o gramada in magazine. Alege-l pe cel pe care iti place.

Lenjeria intima

Ideal, lenjeria intima se schimba in fiecare zi. In zilele in care ai activitati sportive e necesar sa o faci chiar mai des.

Parul facial

Fata e de obicei primul lucru pe care il vede cineva cand ne intalnim cu el sau ea.

Ingrijirea dintilor

Si pentru ca am omis sa merg la dentist tot la 6 luni si m-am ales cu o gramada de carii si bani dati, o sa pun aici o poezie si o provocare. Provocarea e sa o citesti pana o s-o visezi. Iar daca o sa adaugi un comentariu negativ la articol pentru ca ti se pare prea puerila, o sa inteleg.

Ascultati un sfat copii:

Dupa fiecare masa,

Dimineata la sculare

Dar si seara la culcare,

Luati pasta si periuta,

La chiuveta dati fuguta,

Dintii sa ii periati

Microbii sa-i alungati.

Aveti si-un zambet frumos,

Dar este si sanatos!

Articol realizat de Ovidiu Lazar

Fii cu stil! Clasa, stil, atractie

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#reguli igiena barbati, #lungime par lenjerie intima , #intalniri