Regulile SMS-urilor in dragoste

Marti, 17 Februarie 2009, ora 18:27
4322 citiri
Regulile SMS-urilor in dragoste

La inceput, SMS-urile au fost o mare gaselnita. Apoi, au fost considerate prea impersonale, formale, incete, pentru ca apoi sa devina prea populare pentru a mai fi ignorate.

Puteai comunica cu seful, cu sotia/partenera, pentru a insirui acele scuze cusute cu ata alba, noaptea tarziu, cu tipa aceea cunoscuta "la sala", sau chiar puteai sa-i transmiti un salut fugar bunicii.

Incet, incet, SMS-ul si-a facut loc si in dragoste, doar ca trebuie utilizat dupa un intreg set de reguli, conform askmen.com. Un nou soi de dialog sta sa inceapa si de tine si de SMS-urile tale depinde daca lucrurile se vor indrepta in directia buna sau un lucru scris aiurea sau la timpul nepotrivit va face ca totul sa explodeze precum un balon.

Prima intalnire

Iti completeaza deja propozitiile si deja i-ai spus despre frica ta de inaltime. Lucrurile incep sa se lege si prima voastra noapte (seara) impreuna e un succes. Se pare ca ai fost indeajuns de norocos sa poti trece cu brio de prima intalnire. Felicitari. E momentul sa fii atent, altfel ai putea strica tot.

Da-i putin timp inainte de a o aborda, fie si la telefon, din nou. Planuieste-ti cu atentie urmatoarea mutare. Cel mai intelept e sa scrii un mesaj sincer, dar inocent, care sa nu spuna chiar totul despre tine sau ceea ce gandesti. "M-am simtit foarte bine cu tine noaptea (seara) trecuta. Abia astept sa se intample din nou" e genul de mesaj perfect dupa prima intalnire.

Sau leaga-te de detalii ale timpului petrecut impreuna. "O mai stii pe femeia aceea care statea langa noi? Tocmai am vazut o doamna care hohoteste la fel ca ea, doar ca are cu 60 de ani mai mult si are accent german". Nu e un mesaj care spune multe, dar ii va arata interlocutorului ca iti amintesti fiecare detaliu al intalnirii voastre.

Sub nicio forma o a doua intalnire nu trebuie planuita printr-un mesaj telefonic. SMS-uri de genul "Hei, pot sa trec sa te iau marti, pe la 8, la a doua intalnire?" sunt de neconceput. Invitatia trebuie facuta prin traditionala conversatie la telefon. Cea pe care tot incerci sa o eviti de teama unui refuz.

Urmatoarele intalniri

Daca ai ajuns pana aici, e bine, dar nu te pierde cu firea pentru a nu strica tot ce-ai cladit. Adevaratele greseli se fac cu oamenii pe care ii conosti indeajuns de bine incat sa puteti vorbi, dar nu suficient pentru a sta la discutii la telefon. E o linie foarte subtire intre confort si necunoscut, in care exprimarea pare mai sigura tot prin SMS-uri. Chiar si in aceasta etapa a relatiei, anumite reguli se aplica inca.

Fii sincer , dar abtine-te sa scrii lucruri existentiale in mesaje. Cele mai mari temeri ale tale, vizavi de relatie, nu pot si nu trebuie sa fie transmise prin SMS. La fel, daca stii ca incepi sa simti ceva pentru ea sau esti deja convins ca e dragoste, abtine-te pana la cina. Nu e cazul sa scrii sonete la telefon. Sentimentele extreme, in special, indiferent daca bune sau rele, ar fi bine sa nu apara, deocamdata, in SMS-uri.

Stapaneste-ti pornirile A plecat la Brasov si ai aflat de curand ca acolo va fi si fostul ei prieten. Sa o acuzi ca deja te inseala sau sa fii tipul cool si calm pe care l-a cunoscut? Nu esti primul care se confrunta cu o astfel de dilema, mai ales la inceputul unei relatii. Indiferent de pornirea pe care o ai, nu te lasa ghidat spre butoanele telefonului.

E genul de discutie pentru care nu-ti ajung 140 de caractere si risti ca rezultatul, mesajul, sa fie ciopartit si sa nu exprime prea bine ce ai vrut sa transmiti. Mai bine, amana discutia pentru cand se intoarce acasa.

Despartirea

Poate ca ce s-a intamplat la Brasov nu a ramas acolo, ci a ajuns si la urechile tale. Indiferent din ce motiv ai ajuns la concluzia ca preferi sa mergi singur mai departe si nu in tandem, nu alege "s-o rupi" prin SMS. E, pur si simplu, lipsit de clasa. La fel de grosolana este o astfel de abordare si pe Facebook, e-mail sau Twitter. Chiar daca a fost cea mai proasta relatie prin care ai trecut, tot nu merita sa te cobori la nivelul SMS-ului.

Concluzia: fie ca vrem sau nu, SMS-ul este noul val in comunicare, pe care il putem folosi in beneficiul sau impotriva noastra.

Noua modă: Cluburi de noapte unde băutura și fumatul sunt interzise, dar răsună muzica creștină
Noua modă: Cluburi de noapte unde băutura și fumatul sunt interzise, dar răsună muzica creștină
Un club de noapte din Nashville, SUA, redefinește conceptul de credință - și clubbing - cu întruniri frecventate, care au reguli stricte împotriva twerking-ului (dansul lasciv), băuturii și...
Lili Sandu explică motivele despărțirii de fotbalistul de națională: "El era însurat atunci"
Lili Sandu explică motivele despărțirii de fotbalistul de națională: "El era însurat atunci"
Lili Sandu și Bogdan Stelea au trăit o poveste de dragoste timp de aproape șapte ani, despre care prezentatoare tv a vorbit deschis și fără rețineri. Ea a recunoscut că l-a cunoscut pe...
#SMS, #reguli, #relatie, #despartire, #intalnire , #intalniri