Sapte pacate care iti pot distruge casnicia

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 20:52
4744 citiri
Sapte pacate care iti pot distruge casnicia
Foto: OnlineWebLibrary

Certurile sunt tot mai dese si mai violente si nu va mai simtiti bine deloc impreuna. Sexul pare sa fie mai putin satisfacator si parca insuficient, daca nu chiar inexistent.

Inainte sa te gandesti la divort, analizeaza care sunt motivele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie.

Exista sapte greseli fatale pe care le fac majoritatea cuplurilor casatorite si care au ajuns sa nu se mai inteleaga, potrivit autorilor cartii "Opt lectii pentru o casnicie fericita", relateaza YourTango.com.

Critica

Te-ai surprins vreodata spunand: "Asta porti la petrecere diseara?" sau "Ai pierdut inca un client?" sau "Iti mai trebuie desert la cat de mare e burta aia?"...

Ei bine, asta poate fi unul din motivele pentru care relatia se clatina serios. Lasa partenerul sa respire, incurajeaza ceea ce face pozitiv si abtine-te de la comentarii de prisos. Ajuta-l sa aiba incredere in sine si astfel tensiunile vor disparea.

Cine e de vina?

Nu mai dati vina unul pe altul, indiferent care ar fi problema. Orice obstacol trebuie trecut fara ca unul din voi sa fie vinovat pentru producerea unei catastrofe casnice. Daca Grivei a facut pe covor, nu mai conteaza cine nu l-a dat afara, conteaza sa scoateti impreuna pata cat mai repede.

Nu te mai plange

Apartamentul e prea mic, blugii sunt prea stramti iar sefului de la serviciu nu prea ii place de tine. Viata e grea, insa toate aceste probleme nu trebuie sa afecteze relatia de cuplu. Daca partenerul/a nu aude decat vaicareli din partea ta, nu poate decat sa analizeze situatia si sa gandeasca: "Oare ar fi trebuit sa aleg pe altcineva?".

Concentreaza-te asupra lucrurilor pozitive din viata ta si impartaseste-ti aceste ganduri cu partenerul. In orice caz, problemele nu o sa se rezolve daca le tot repeti in gand.

Cicaleala

"Pune-ti vasele in chiuveta!Ai primit corespondenta?Sun-o pe mama ta!"

Iti suna cunoscut? Daca iti cicalesti constant partenerul cu anumite cereri, s-ar putea sa vrea sa isi ia zborul.

Cand sunt prea multe lucruri de facut prin casa, fa o lista cu cele care trebuie facute de fiecare si partenerul va face partea sa atunci cand considera de cuviinta, nu neaparat cand vrei tu.

Amenintarile

"Daca iti mai arunci sosetele pe jos, pe cuvant ca divortez! Bine, culca-te! O sa ma vad cu altcineva de maine!"

Astfel de vorbe nu se arunca niciodata, indiferent cat de suparata ai fi. Tensiunea creata de amenintari de genul asta in relatie poate sa o distruga. Daca ai un moment in care vrei sa spui asa ceva, suna un prieten/prietena si varsa-ti amarul la un suc.

Pedepsele

Cand partenerul/a face ceva ce nu iti cade bine, abtine-te sa gasesti o pedeapsa sau sa o pui in aplicare. Nimeni nu vrea sa aibe un partener razbunator. Maturizeaza-te si renunta la agresivitate si relatia va fi mai frumoasa.

Mita

Chiar daca e eficient sa il "tentezi" pe partener/a cu o partida pasionala ca sa faca ceva ce iti doresti, trebuie sa intelegi ca o relatie construita pe coruptie nu rezista foarte mult. In loc de mita e recomandat compromisul.

Nu te gandi niciodata ce poate face partenerul/a pentru tine, ci ce puteti face voi doi impreuna.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#greseli distrug casnicia , #intalniri