Sfaturi pentru a reusi sa dai si cele mai dezagreabile telefoane

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 09:28
1111 citiri
Sfaturi pentru a reusi sa dai si cele mai dezagreabile telefoane

Cu totii am trecut prin situatia neplacuta de a da telefoane care nu ne fac nicio placere. Unii am fugit de aceasta sarcina, ocolind-o cu dibacie, altii am sunat si am dat gres, blestemand momentul in care am pus mana pe receptor.

Exista si grupul exclusivist al celor care si-au facut eficient treaba, de parca o viata intreaga nu ar fi facut altceva decat sa se pregateasca pentru astfel de momente.

Adevarul e ca a sti sa vorbesti la telefon, si nu cu mama sau o prietena, nici macar cu amantul, ci in interes profesional, e o stiinta pe care multa lume inca nu a descifrat-o.

Iar cand mai sunt si multe, si toate importante, ba chiar urgente, situatia poate deveni un pic stresanta. Asa ca realisimple.com iti da cateva sfaturi pentru a-ti duce treaba bine la bun sfarsit.

1. In noaptea de dianintea marii zile, fa o lista cu telefoanele care trebuie date, notand contactele, numerele de telefon si orice alte informatii ai mai putea avea nevoie la telefon.

2. Daca ai de facut o mini expunere telefonica, pentru a-ti convinge interlocutorul de ceva, schiteaza-ti pe o foaie rationamentul sau ideile centrale din "discurs", in asa fel incat sa nu te pierzi pe drum sau sa risti sa nu-ti argumentezi cum trebuie povestea.

3. Daca trebuie sa stabilesti niste intalniri, gandeste-te deja la niste zile si ore convenabile, pentru a nu fi luata prin surprindere.

4. Imediat cum ajungi la birou, dimineata, pune mana pe telefon si formeaza numarul. Nu mai amana momentul pentru ca vor aparea altele si altele de facut, in asa fel incat s-ar putea sa nu mai poti da telefoanele in cele din urma sau sa fie prea tarziu pentru a mai vorbi cu persoanele vizate.

5. Stai in picioare cat vorbesti. In acest fel, cu siguranta nu vei vorbi mai mult cat trebuie, iar aceasta sarcina nu-ti va lua prea mult timp. In plus, iti vei mentine inconstient atitudinea profesionista.

6. Chiar daca nu te vede nimeni, zambeste si foloseste un ton prietenos. Zambetul este usor de intuit si de la capatul firului.

7. Daca trebuie sa dai mai mult de un telefon, nu-l pune in furca dupa ce ai terminat cu prima persoana. Tine receptorul la ureche si foloseste degetul pentru a face iar rost de ton.

8. Nu are voie sa iti fie foame, cald, frig sau sa vrei la toaleta atat timp cat misiunea nu a fost incheiata.

9. Asigura-te ca ai notat pe cine si cand ai sunat, cine ti-a raspuns, daca ai lasat un mesaj si ce ai spus, la fel si ce ti s-a raspuns. Ai putea avea nevoie de aceste date, iar cu cat telefoanele se inmultesc, cu atat sansele de a tine minte fiecare convorbire se imputineaza.

10. Daca lasi un mesaj vocal, rosteste-ti numele de doua ori si lasa si o adresa de mail, ca forma alternativa de comunicare. Ai grija ca mesajul tau sa fie cat mai scurt, fara monologuri sau conversatii inchipuite.

11. Daca ai de dat o veste proasta, n-o lungi, pierzandu-te in dulcegarii sau in lucruri care nu te intereseaza.

12. Daca suni pentru a cere o favoare, in special de la o persoana cu care nu ai mai vorbit de multa vreme, nu te preface ca e un telefon de genul "am sunat sa vad ce mai faci". Fii politicoasa, dar cinstita de la inceput, respectandu-ti agenda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#telefoane interes profesional, #conversatie telefon, #telefon sarcina serviciu , #intalniri