Sfaturi utile pentru a face fata frigului

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 10:26
2993 citiri
Sfaturi utile pentru a face fata frigului

Vremea rece ar putea sa dea batai de cap multor persoane pe perioada iernii. De aceea, in acest anotimp, trebuie sa fiti mai atenti la micile detalii care va vor mentine in forma si pe vremuri geroase.

Urmand sfaturile Femme Actuelle veti reusi sa treceti cu bine peste problemele acestui sezon.

Expunerea prelungita la frig poate cauza hipotermie, degeraturi, dar si probleme legate de starea psihica precum somnolenta, pierderi de memorie, dificultati de vorbire.

Atunci cand va intoaceti acasa, dupa expunere prelungita la frig, manancati sanatos si beti o bautura fierbinte (nu alcoolica!)

Asigurati o buna aerisire a locuintelor, cel putin o data pe zi. Nu supraincalziti atmosfera locuintei pentru ca socul termic ar fi mai mare atunci cand iesiti afara.

Daca sunteti nevoiti sa scoateti masina din garaj pentru a face un drum, verificati mai intai starea drumurilor. Luati bauturi calde intr-un termos la voi, luati haine groase, paturi si medicamente.

Atentie la dispozitivele de incalzire care merg pe gaze, deoarece pot duce la intoxicarea cu monoxid de carbon daca nu sunt folosite corespunzator. Totodata, pericolul de incendiu este mai mare in aceasta perioada, asa ca nu plecati de acasa lasand disozitivele de incalzire nesupravegheate.

In fiecare an, intre 1 si 7 milioane de persoane sunt afectate de gripa. O buna igiena este cea mai buna modalitate de a evita infectiile, deoarece multi virusi respiratorii sunt transmisi prin mainile murdare.

De aceea, iarna trebuie sa va spalati pe maini mai des, de fiecare data cand simiti nevoia, dar mai ales dupa un stranut sau tuse.

Atentie la ce medicamente luati! Unele dintre ele, precum sedativele sau antidepresivele, pot mari riscul de hipotermie.

Iarna este bine sa reduceti eforturile fizice afara deoarece ar putea accentua problemele cardiovasculare. Totodata, cand iesiti afara trebuie sa fiti atenti la extremitati, deoarece acestea va ingheata cel mai repede. Purtati sosete groase, manusi si caciula de fiecare data cand iesiti afara.

Iarna este esential sa aveti un regim alimentar echilibrat, reducand pe cat posibil curele drastice de slabire. Este important sa beti cat mai multe lichide, pentru a evita deshidratarea.

Spalati-va mainile cu sapun lichid, deoarece sapunul solid atrage virusi. Frecati-va mainile timp de 30 de secunde pentru a produce spuma. Stergeti-va pe maini cu un prosop curat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#frig iarna, #sfaturi frig, #fata gerului , #intalniri