Stilul de muzica ales tradeaza personalitatea

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 20:44
4630 citiri
Stilul de muzica ales tradeaza personalitatea

Te-ai intrebat ce insemna ritmul pe care il alegi? Cum te recomanda muzica pe care o asculti? Preferintele muzicale si tipul de personalitate sunt strans legate intre ele, potrivit unui studiu realizat la nivel mondial pe aproximativ 36. 000 de persoane.

Participantii la sondaj au ascultat 104 stiluri muzicale si au fost interogati in legatura cu alte aspecte ale personalitatii lor.

Studiul a dezvaluit ca fanii muzicii clasice sunt timizi, in timp ce amatorii muzicii heavy metal sunt blanzi si increzatori.

"Mereu am presupus ca exista o legatura intre stilul muzical si personalitate. Dar este pentru prima oara cand am studiat acesta teorie in detaliu. Nimeni nu a mai facut un studiu de o asemenea amploare ".

Rezultatele studiului pot avea aplicatii in marketing, intrucat stii ce vrea sa cumpere un client in functie de muzica pe care o asculta.

Studiul i-a surprins chiar si pe realizatori: " Unul dintre cele mai surprinzatoare lucruri este asemanarea dintre iubitorii de muzica clasica si fanii haevy metal. Ambele genuri sunt creative si se accepta asa cum sunt, dar de regula au o bila neagra in ceea ce priveste socializarea. "

"Oamenii s-au obisnuit sa introduca intr-o anumita categorie o persoana in functie de muzica pe care o prefera. Astfel, adeptii heavy metal ar fi depresivi, cu tendinte spre suicid, un adevarat pericol atat pentru societate, cat si pentru sine. Dimpotriva, ei sunt firi sensibile".

Specialistul britanicul Steve Harding are un indemn pentru toti pasionatii de muzica: " Nu iti face griji cum te percep ceilalti doar dupa muzica pe care o asculti. Muzica este cel mai frumos lucru din lume".

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#studiu, #muzica, #stil, #personalitate , #intalniri