Ziare.com

Tinerii asculta muzica in casti peste 90 de minute pe zi

Marti, 02 Martie 2010, ora 14:53

   

Tinerii asculta muzica in casti peste 90 de minute pe zi
Tinerii asculta muzica la aparate portabile 1h 38 min pe zi si, cu cat asculta mai mult, cu atat asculta mai tare, arata un sondaj realizat cu ocazia Zilei nationale Audio, organizate in Franta pe 11 martie, avand ca subiect "Aparatele digitale, riscuri pentru sistemul auditiv".

Timpul mediu de ascultare este pentru tineri de 1h 38 min pe zi, cu diferente in functie de varsta: 1h 38 pentru copiii intre 12 si 14 ani, 2h 05 min la adolescentii de 15-17 ani si 1h 25 la tinerii de 18-25 de ani.

Trei tineri din patru nu cunosc reglementarile privind nivelul sonor al aparatelor portabile, care nu trebuie sa depaseasca 100 decibeli. Cu cat sunt mai tineri, cu atat cunosc mai putin aceste reglementari.

40% dintre tineri (63% dintre cei de 18-25 de ani) au avut deja tulburari auditive dupa ce au ascultat muzica la aparatele portabile sau la iesirea din discoteca. Odata informati, marea majoritate a tinerilor spun ca sunt gata sa-si modifice comportamentul, reducand, de exemplu, nivelul sonor, facand pauze sau micsorand durata ascultarii.

Organizatorii Zilei Audio recomanda pe 11 martie "o zi fara aparate de ascultare portabile". Un plan guvernamental, lansat la inceputul lui februarie, prevede depistarea sistematica a tulburarilor auditive la tinerii intre 16 si 25 de ani.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2036 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

[[]

batranii ca mine asculta si mai mult de 90'. mai ales ca arma de aparare contra fondului sonor din itb. da' nu dau volumul prea mare, nu, nu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor