Transforma terasa casei intr-un colt de natura (Galerie Foto)

Marti, 23 Martie 2010, ora 18:08
9845 citiri
Transforma terasa casei intr-un colt de natura (Galerie Foto)

Pentru ca a venit primavara, fiecare si-ar dori sa profite de vremea frumoasa de afara si sa isi amenajeze terasa intr-un spatiu plin de viata, primitor si, bineinteles, verde.

Indiferent ca stai la casa si ai o terasa mare, unde iti poti pune imaginatia la contributie, sau ca stai la apartament si ai un balcon de numai cativa metri patrati, poti sa aduci natura mai aproape de tine.

Tot ce iti trebuie: putina indrazneala si creativitate!

Daca iti plac plantele, dar iubesti si apa, atunci poti opta sa amenajezi pe terasa un bazin cu apa.

Daca iti faci griji si nu stii in ce conditii de realizeaza acesta, afla ca acest bazin are o zidarie de tipul celei de la piscina.

O alta varianta ar fi sa acoperi groapa cu o folie de plastic, special conceputa pentru acest lucru, potrivit expertilor Au Feminin.

Poti opta sa pui pe langa mica piscina plante care iubesc apa, dar si mici palmieri, arbusti sau plante perene.

Persoanele ceva mai indraznete isi pot transforma terasa intr-o mica jungla. Pentru acest lucru ai nevoie de plante exotice sau plante cu frunze mari de tip Auralia.

Acest tip de amenajare a terasei exprima exuberanta, indrazneala, dar si rafinament.

Daca terasa ta se identifica cu balconul locuintei, iar spatiul nu este un punct forte, atunci poti apela la mici trucuri. Alege un tapet colorat pentru pereti, mici pietricele pentru podea si cateva plante care sa nu ocupe mult spatiu.

Simti nevoia sa ai un mic colt de natura, rupt parca din gradinile Marocului, in care sa te retragi si sa te relaxezi? Amenejeaza un colt un loc numai al tau, cu scaune si masuta de paie, dar si mici statui sau sculpturi.

In ceea ce priveste plantele, alege ceva care nu cere prea multa apa, de tipul muscatei, osteospermum sau coreopsis tinctoria.

O terasa care va fi rupta parca din peisajul parizian va avea cu siguranta pardoseala din lemn si vita de vie. Pentru un efect de marire a spatiului, poti opta pentru o oglinda, pusa strategic intr-un colt. Plantele aromatice trebuie sa fie si ele prezente.

Ai un balcon lung dar ingust? Jardinierele te vor scoate din impas!

Vrei o terasa rustica? Atunci ai nevoie de cat mai multe flori parfumate si divers colorate. Poti alege hortensii, camelii si maslini plantati in ghivece.

Terasa in stil foisor este ideala pentru cei care vor sa aduca spiritul montan mai aproape de ei. Un foisor din grilaj, multe flori colorate si terasa ta va avea un aspect primitor.

Spatiul curtii nu prea te ajuta, dar ti-ar placea sa ai mica ta gradina de legume? Pune in ghivece tomate, busuioc, cimbru, menta, dafin, morcovi sau patrunjel si vei avea toate ingredientele necesare la indemana.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#amenjare terasa, #terasa plante, #amenajare balcon , #intalniri