Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un cocktail exploziv: parinti, adolescenti, moda

Sambata, 08 August 2009, ora 09:19
4224 citiri
Un cocktail exploziv: parinti, adolescenti, moda

"Vara nu-i ca iarna" mai ales cand discutam despre tinuta vestimentara a adolescentilor. Hainele trebuie sa fie putine, sexi si neaparat de calitate, iar tinuta in ansambu trebuie sa arate cu totul si cu totul spectaculos.

Ce se intampla insa cand parintii considera ca alegerile vestimentare facute de copiii lor nu sunt deloc spectaculoase ci de-a dreptul oribile, culorile sunt prea tipatoare iar bluzele dezgolesc mai mult decat ar fi necesar din cauza caldurii?

"Este cea mai cool pereche de pantaloni pe care am avut-o vreodata!", si "Asta se poarta acum, tu nu ai de unde sa stii!", sunt doar doua dintre replicile la care acestia trebuie sa se astepte in momentul in care incearca sa explice ca, totusi, blugii sunt inventati ca sa ne acopere picioarele si nu ca sa starneasca poftele privitorilor.

Parentingateenager.net ofera cateva sfaturi despre modul in care pot fi evitate conflictele pe aceasta tema.

Consultati Internetul

Zeci de site-uri sunt gata sa le vina in ajutor ambelor tabere in privinta trendurilor vestimentare pentru tineri iar multe dintre ele ofera nu doar sugestii ci si explicatii.

Mai sunt si revistele de profil care au pagini online si ai caror consultanti pot "arbitra" astfel de meciuri intre parinti si copii.

Mergeti impreuna la cumparaturi

Dincolo de momentele placute petrecute cu aceasta ocazie, mersul impreuna la cumparaturi poate lamuri multe aspecte aflate in contradictoriu. Astfel, mama poate constata ca bluza pe care o considera ideala pentru fiica ei nu i se potriveste, maturizand-o.

In schimb, fiica poate constata ca o anumita nuanta a tricoului, sugerata de mama ei, i se potriveste mai bine la ten.

Shopping-ul este, in acelasi timp, un bun prilej de a vedea fiecare gusturile celeluilalt si de a cadea de acord in privinta anumitor pozitii care pareau ireconciliabile.

Pe de alta parte, pentru parinti aceasta este o buna ocazie de a le explica fiicelor lor modul in care interpreteaza barbatii felul in care se imbraca o tanara fata si sa le explice la ce sa se astepte in cazul in care poarta haine provocatoare in momente nepotrivite.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#relatii parinti copii, #adolescenti moda , #intalniri