Vitamine esentiale pentru o piele frumoasa

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 16:14
4025 citiri
Vitamine esentiale pentru o piele frumoasa

Pentru a avea o piele frumoasa si tanara trebuie sa aveti o alimentatie plina de vitamine. Din tot complexul, vitamina C este cea mai buna pentru ca ajuta la formarea colagenului care da elasticitate a pielii si contibuie la o buna circulatie.

De asemenea, nu uitati de caroten, pentru ca datorita lui, organismul poate produce vitamina A, care ajuta la reinnoirea celulelor si ajuta la protejarea pielii de razele ultraviolete.

Vitamina C o gasiti in citrice, coacaze negre, guava, papaya si capsuni, dar si in varza, patrunjel, piper verde si spanac, informeaza Femme Actuelle.

Carotenul este componenta in pepene, papaya sau de caise, dar si morcovi, spanac, papadie, piper rosu si varza. Polifenoliii ii gasiti in fructe precum mere, mango, dar si in legume, cum ar fi soia, ceapa, si, de asemenea, in ciocolata si ceai.

Tot pentru o piele terna trebuie ca va pastrati constant "stocul" de acizi grasi din piele. Acestia protejeaza impotriva efectelor daunatoare ale soarelui si imbunatatesc in mod semnificativ rezistenta si flexibilitatea acesteia.

Este recomandat sa consumati alimente care contin omega 3, care mentine elasticitatea vaselor cutanate si faciliteaza trecerea substantelor nutritive la celule.

La randul sau, Omega 6, ajuta impotriva uscarii pielii. Vitamina E combinata cu un complex Omega protejeaza membranele celulare si amana imbatranirea.

Complexul omega il gasiti in peste gras precum somon, ton si macrou, dar si in oua, porumb salata, papadie si ulei de rapita. Vitamina E se gaseste in uleiuri din germeni de grau si floarea-soarelui si ceva mai putin in uleiul de masline, porumb si rapita.

Pentru a lupta impotriva ridurilor nimic nu este mai bun decat zincul si seleniul, care lupta eficient impotriva dezechilibrelor a pielii. Este deosebit de indicat pentru tratarea acneei usoare. Atentie! Pielea fumatorilor inregistreaza un mare deficit de zinc. Seleniul protejeaza membranele celulare si, astfel, stimuleaza actiunea vitaminelor A, C si E.

Zincul si seleniul il gasiti in stridii, care sunt campioni in oligoelemente, precum si toate fructele de mare (scoici, crustacee, peste si alge). In cazul in care nu va plac fructele de mare, puteti apela la ciuperci, oua si ficat de pui.

Vitamina A accelereaza procesul de vindecare a pielii, iar vitamina B regleaza secretia de sebum.

Vitamina A se gaseste in ficat si in peste gras, iar vitamine B in oua, unt si branza. Lapte si iaurt sunt, de asemenea, binevenite, intr-o alimentatie pentru pielea ta, dar concentratia lor este mai mica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#piele frumoasa, #manaca pentru piele, #vitamine bune pentru piele , #intalniri