Vrei sa traiesti mult si bine? Ia-ti o nevasta tanara!

Duminica, 05 Iulie 2009, ora 08:21
10412 citiri
Vrei sa traiesti mult si bine? Ia-ti o nevasta tanara!

Asta, chiar daca pentru ea acest lucru inseamna sa traiasca si mai putin si mai putin bine, dupa cum demonstreaza statisticile.

Barbatii care isi aleg neveste cu 15 - 17 ani mai tinere decat ei sunt cu 20% mai feriti de moartea prematura decat ceilalti, arata un studiu recent.

Chiar si daca isi aleg o sotie cu 9 ani mai tanara, riscul de a muri inainte de vreme se reduce cu 11%, a demonstrat un studiu realizat la Max Planck Institute, in Germania, care a monitorizat decesele din Danemarca, in perioada 1990 - 2005.

Explicatia ar putea consta in faptul ca femeile tinere isi pot ingriji sotii mai bine decat o pot face femeile mai varsnice. Ar putea fi, insa, vorba si despre selectia naturala; doar barbatii sanatosi, de succes, dar e drept, mai varstnici, sunt capabili sa atraga femei tinere.

Pentru femei, insa, lucrurile nu stau prea bine, indiferent cum ar proceda. Daca isi iau un barbat mai in varsta sau mai tanar cu 7 pana la 9 ani, riscul de moarte prematura ajunge la 20%, iar daca sotul este ccu 15 - 17 ani mai mare, riscul sa moara prematur ajunge chiar la 30%.

Mai putina carne

Din pacate pentru barbati, doar o sotie tanara nu le garanteaza o viata lunga si fericita, fiind nevoie si de ceva eforturi personale in acest sens. Alimentatia conteaza, iar carnea, mai ales cea procesata, ar trebui evitata pe cat posibil.

Cu cat carnea este gatita la o temperatura mai inalta, cu atat proteinele (deghizate in arsura, partea intunecata a gratarului sau prajelii) vor deveni mai periculoase, relateaza Daily Mail.

Mai putina carne nu micsoreaza doar riscul de cancer sau boli ale inimii, ci protejeaza si virilitatea. Cercetarile realizate de Penn State University, in SUA, arata ca o dieta bogata in proteine, dar saraca in carbohidrati poate scadea nivelul testosteronului, care coboara oricum, odata cu inaintarea in varsta, avand ca rezultat oboseala, caderea parului si disfunctiile erectile.

Potrivit dieteticianului Thomas Incledon, proeteinele trebuie sa reprezinte 16% din totalul caloriilor de pe parcursul unei zile.

Poarta portofelul in buzunarul de la piept

Fizioterapeutii sunt cei care au inventat termenul "neuropatia de portofel", aceasta fiind o afectiune care apare din cauza faptului ca barbatii isi poarta mereu portofelul in acelasi loc, in speta intr-unul din buzunarele de la spatele pantalonilor.

Si cum momentele in care stau pe el nu sunt putine, daca ne gandim doar la orele pe care le petrec la birou sau in trafic, nervii sciatici sunt presati in mare parte din timp si pot avea ca efect dureri ale gambei, calcaiului sau talpii piciorului. Plimbatul, statul pe scaun si chiar intins pot deveni dureroase. Cei mai multi se simt bine doar atunci cand stau in picioare.

Renunta la calmante

Calmantele nu fac decat sa mareasca presiunea sangelui. Statisticile arata ca jumatate dintre barbatii cu varste de peste 65 de ani sufera de hipertensiune, fapt care mareste probabilitatea unui atac de cord sau cerebral.

Luand un singur anti-inflamator pe zi, cum ar fi ibuprofenul, riscul de atac cerebral sau de cord creste cu 38%, in timp ce o aspirina il mareste cu 26%, conform studiillor realizate de Harvard Medical School.

Cei care iau 15 sau mai multe pastile pe saptamana se expun unui risc de atac cerebral sau cardiac cu 48% mai mare decat cei care nu iau deloc tablete. Si asta pentru ca analgezicele inhiba efectul chimicalelor de a relaxa vasele de sange si de a micsora presiunea arteriala.

Fa sex zilnic

Aproape jumatate dintre cuplurile care recurg la tratamentele de fertilitate procedeaza astfel deoarece cantitatea sau calitatea spermei barbatului nu este cea optima. Un studiu australian recent arata ca cea mai simpla cale pentru ca barbatul sa se "vindece" este ca sotii sa faca sex cat mai des, daca se poate chiar zilnic.

Abstinenta pentru o perioada poate creste cantitatea lichidului seminal, dar nu si calitatea acesteia, explica ginecologul australian David Greening. Motivul pentru care abstinenta nu e buna e acela ca, cu cat sperma este gazduita mai mult in organism, cu atat este mai expusa modificarilor ADN-ului, din cauza radicalior liberi.

De asemenea, barbatii care consuma doua sau mai multe bauturi bogate in zahar risca sa sufere de guta, dupa cum arata un studiu derulat de British Columbia University, in Vancouver, si de Harvard Medical School. Ajung sa sufere de aceeasi boala si cei care consuma sucuri de fructe, in special de portocale, bogate in fructoza.

Atentie la igiena orala!

Barbatii care sufera de caderea neuniforma a parului, nu doar la nivelul capului, afectiune cunoscuta sub numele de alopecia areata, ar trebui sa mearga la dentist si nu la frizer.

Specialistii de la Universitatea Granada, Spania, au descoperit ca aceasta boala poate fi un raspuns al sistemului imunitar la o infectie localizata la nivelul gurii.

Descopera-ti muschii pelvisului

Da, si barbatii au acesti muschi. Potrivit expertilor britanici, exersarea acestora ar putea preveni impotenta, ce poate aparea odata cu varsta.

Potrivit Profesorului Grace Dorey, de la University of the West of England, exercitiile pentru muschii pelvisului sunt la fel de eficiente ca si Viagra. Doua treimi dintre barbatii care sufereau de incontinenta si care au facut regulat aceste exercitii au observat imbunatatiri semnificative.

Lupta-te sa fii promovat!

Mortalitatea in randul barbatilor aflati in paturile de jos ale societatii, ca si job sau venituri, este de trei ori mai mare decat in cazul celor bine pozitionati, releva un studiu al Departamentului de Epidemiologie si Sanatate Publica al University College London.

In cadrul acetei cercetari, coordonate de Profesorul Michael Marmot, au fost monitorizati barbati cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani, in perioada 1967 - 1977.

Mananca cinci mere zilnic!

Barbatii cu varste de peste 50 de ani sunt mai predispusi decat femeile la cancerul instestinal, din cauza dietei lor. Pentru ei e recomandat sa consume fibre, care se gasec in fructe, legume, grau si boabe de tot felul. Este cel mai bun mod de a preveni aceasta boala.

Conform studiilor, ar trebui consumate zilnic 18 grame de fibre. O banana contine 1,8 grame, iar un mar 4 grame, acesta fiind unul dintre alimentele cele mai bogate in fibre.

Nu-ti lasa sotia sa munceasca

Un studiu realizat de Queen Mary's School of Medicine, in Londra, a aratat ca barbatii ale caror partenere lucrau part-time sau deloc, avand grija de copii si casa, sunt mai putin deprimati decat cei ale caror sotii muncesc full time.

Cei mai deprimati sunt barbatii ale caror neveste s-au intors la munca dupa o perioada in care au stat acasa, a aratat cercetarea.

Explicatia acestui fenomen este aceea ca femeile care stau acasa isi asuma responsabilitati nenumarate, legate de copii, casa, ele raspunzand si de organizarea vietii sociale a familiei, scutind astfel barbatul de multe dintre corvezi.

Spala-te pe dinti cu "mana gresita"

Exersarea memoriei este esentiala daca vrei ca creierul tau sa "nasca" noi celule, iar dementa sa nu se apropie de tine.

Incearca sa faci activitati de rutina altfel, folosind cealalta mana decat cea pe care o utilizezi in mod normal. Astfel, creierul tau va fi pus la treaba in permanenta. A te spala pe dinti cu mana stanga, daca esti dreptaci, este un exercitiu excelent pentru creier.

Orice tine de rutina, facut altfel decat in mod normal, ajuta. Poti incerca noi si noi scurtaturi catre locul de munca sau chiar invata o poezie din cand in cand.

Micsoreaza-ti colesterolul

Potrivit lui Jack Mydlo, urolog la University of Temple Medical School, in Philadelphia, multi dintre barbatii care sufera de disfunctii erectile nici nu au nevoie de medicamente. Tot ce ar trebui sa faca este sa se lase de fumat, sa piarda din greutate si sa-si micsoreze colesterolul.

Colesterolul nu face decat sa micsoreze spatiul din artere, ingrosand peretii si nelasand sangele sa circule (in zonele esentiale) asa cum ar trebui.

Incidenta cazurilor de disfuntie erectila in cazul barbatilor cu un nivel al colesterolului ridicat este de doua ori mai mare decat in rest. Pentru a reduce colesterolul, trebuie ca dieta sa fie saraca in grasimi si insotita de exercitii fizice regulate.

Stai 10 minute in soare, zilnic

Lipsa vitaminei D este raspunzatoare pentru multe dintre problemele cu care se confrunta barbatii: de la caderea parului la scaderea libidoului si a fortei muschilor.

Principala sursa de vitamina D este soarele, iar 10 - 15 minute pe zi petrecute afara sunt indeajuns pentru necesarul zilnic al organismului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#regim viata barbati, #barbati neveste tinere, #sfaturi sanatate barbati, #disfunctii erectile, #impotenta, #guta barbati , #intalniri