Vrei timp? Organizeaza-te!

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 19:08
1371 citiri
Vrei timp? Organizeaza-te!

S-a intamplat sa ai o gramada de lucruri de facut si sa simti ca 24 de ore nu-ti ajung? Sa vina seara si sa-ti dai seama ca nu ai facut nici macar jumatate din ceea ce-ti propusesei in ziua respectiva?

Exista cateva modalitati simple prin care poti sa faci rost de timp. Vei reusi numai daca iti vei transforma modul de viata si te vei organiza. Cum? Citeste sfaturile Readers Digest:

Nu te apuca de doua lucruri odata

Oricat ar parea de simplu, nu este deloc bine sa te apuci de doua lucruri odata. Daca faci acest lucru, vei avea parte si de un stres dublu si de indoiala ca vei duce la bun sfarsit ceea ce ai inceput.

Lasa sarcinile simultane pentru computerul tau, iar tu apuca-te de fiecare pe rand, cu rabdare. Cand termini, treci la urmatorul lucru de facut de pe lista.

Fa un efort sa faci mai putin

Gandeste-te la cat timp ai putea economisi daca nu ai face lucruri fara de care ai putea trai foarte usor. Stai cat mai departe de televizor si de computer, gandeste-te la aceste doua obiecte ca la niste vampiri care iti sug timpul si atentia.

Facand cat mai putine lucruri si alegand numai activitatile care iti sunt de folos, iti creezi mai mult timp decat te-ai astepta.

Iubeste listele

De cate ori ai multe lucruri de facut, fa-ti o lista! De fiecare data cand reusesti sa duci o sarcina la bun sfarsit, o tai de pe lista si treci la urmatoarea.

Cheia este sa nu te incapatanezi sa termini ceva ce nu-ti iese, pentru ca risti sa pierzi timp pe care l-ai putea folosi la urmatoarea sarcina.

Tine totul in ordine

In mod sigur daca dulapul tau va fi ordonat, nu vei mai pierde timp sa cauti bluza galbena care se potriveste cu sacoul maro pe care ai uitat sa-l calci. La fel, atunci cand cauti un act, il gasesti mult mai repede daca iti tii hartiile in dosare.

Obisnuieste-te sa pui fiecare lucru personal - geanta, chei, telefon - in acelasi loc, astfel incat sa nu pierzi vreme cautandu-le.

Nu renunta la odihna

De multe ori cand ai lucruri noi de facut, preferi sa le faci taind din timpul de odihna. Atunci cand te ajunge oboseala, esti irascibila si frustrata, deci nu-ti va iesi nimic cum trebuie.

Nu renunta niciodata la pretioasele momente cand te poti relaxa, fie ca este vorba de cinci minute in care "tragi pe dreapta" si inchizi ochii gandindu-te la ceva frumos.

Gandeste pozitiv

Stim ca buruienile pot pune stapanire pe o gradina si pentru asta le taiem des. Cam la fel functioneaza si creierul. Gandurile negative pot intuneca judecata, poti influenta modul in care te poti bucura de fiecare sarcina indeplinita.

In loc sa spui "nu am timp sa le fac pe toate", mai bine spui "am tot timpul necesar pentru a realiza ce mi-am propus". O declaratie ca asta are un efect relaxant, vei vedea.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#organizator, #timp liber, #to do list, #gandire pozitiva , #intalniri