Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zece greseli frecvente in vestimentatia barbatilor

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 16:26
8206 citiri
Zece greseli frecvente in vestimentatia barbatilor
Foto: calvindolley

Este demonstrat faptul ca o persoana isi face o impresie despre tine in 30 de secunde bazandu-se pe aspectul tau.

Aceasta evaluare te va afecta, fie pe plan personal, fie pe plan profesional. Toti facem greseli vestimentare, insa barbatii trebuie sa aiba mare grija la cele de mai jos si sa incerce sa le evite cu orice pret.

Camasa cu maneca scurta asortata cu o cravata

Camasile cu manaca scurta nu iti arata adevarata imagine si ar trebui sa optezi pentru clasicele camasi cu maneca lunga, te sfatuieste Health Learning Info.

Pantofii neingrijiti

Pantofii reprezinta cea mai subevaluata parte a garderobei unui barbat si partea la care o femeie este cea mai atenta. Chiar daca esti barbat, pantofii tai ar trebui sa fie pastrati intr-o stare buna si curati.

Pantalonii prea scurti

Pantalonii trebuie sa fie suficient de lungi pentru a-ti acoperi sosetele, iar acestea trebuie sa iti acopere gambele chiar si atunci cand stai in pozitia picior peste picior.

Sosete nepotrivite

Sosetele trebuie sa corespunda intotdeauna cu pantalonii tai. Nu incerca culorile traznite la o tinuta eleganta. Cum ai arata intr-un costum elegant si cu sosete verzi sau galbene? Culorile traznite nu te vor face sa arati traznit, iti vor oferi o imagine proasta.

Curele nepotrivite

Este o regula importanta: cureaua trebuie sa se potriveasca cu pantofii. Nu incerca sa faci economii si sa nu inlocuiesti o curea atunci cand este cazul. Curele uzate, cele care sunt prea mici sau prea mari trebuie sa fie inlocuite imediat.

Cravata prea mica

Asigura-te ca nodul cravatei este facut corect si ca dimensiunea este buna. O cravata scurta te va face sa arati ridicol.

Haine nepotrivite

Hainele prea mici indica un aspect neingrijit si este exact tipul de greseala ce nu trebuie facuta intr-un mediu de afaceri. Alege hainele ce ti se potrivesc.

Culoarea nepotrivita

Evita culorile care nu ti se potrivesc. Incearca sa alegi culori potrivite propriei tale persoane, poti opta pentru haine de culoarea ochilor tai sau care sa se potriveasca cu tenul. De exemplu, daca esti palid, evita costumele albe, crem sau alte nuante deschise.

Prea multe culori

De asemenea, este foarte important sa te limitezi la cel mult trei culori.

Combinarea gresita a materialelor

Poti evita o greseala vestimentara prin simpla separare a hainelor de iarna de cele de vara. O greseala des intalnita in randul barbatilor este combinatia dintre un costum gros de iarna cu o camasa de vara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#greseli vestimentare barbati, #greseli moda barbati, #greseli vestimentare , #intalniri