Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum faceti ca partenerul sa va iubeasca cu adevarat

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 22:27
3839 citiri
Cum faceti ca partenerul sa va iubeasca cu adevarat
Foto: Femina

Cine nu stie ca, uneori, sentimentele nu sunt complet reciproce. Sunteti indragostita nebuneste de partener, in timp ce el, poate, ca nu-si doreste o relatie serioasa.

Atunci, cum cum faceti ca partenerul pe care l-ati ales sa nutreasca sentimente profunde? Exista un declic, o calitate aparte?

Femina va propune cateva sfaturi demne de luat in seama, astfel incat relatia sa fie una ce sa va aduca fericirea mult visata.

Faceti-va dorita

La inceput, nu trebuie sa va aratati prea disponibila pentru partener, ceva in genul dovezilor de dragoste din povestile de odinioara. Lasati-l sa vina catre voi, mai ales cand stiti ca meritati.

Nu jucati rolul unei printese dispretuitoare sau a uneia sfioase, deoarece metoda il va indeparta, dar nici nu-i acordati prea mult din timpul de care dispuneti. Aratati-i ca nu este singurul lucru important din viata voastra.

Simtiti-va confortabil in societate

Poate ca e dificil de urmat sfatul, atunci cand unui barbat ii este greu sa se hotarasca, dar aprobarea privirii altora il poate ajuta sa va iubeasca. Aratati-va entuziasta in societate, simtiti-va relaxata, cultivati-va carisma. Cand va vedea ca va place de un altul (amical), va realiza, probabil, ca nu sunteti decat a lui.

Fiti particica din viata lui de zi cu zi

Pentru a marca inima, marcati-i spiritul. Patrundeti cu nonsalanta in viata lui obisnuita. Creati obiceiuri. Mergeti, de exemplu, duminica la cinema, trimitet-i un mesaj fierbinte dimineata, descoperiti restaurante noi, inscrieti-va la o activitate comuna, totul depinde de voi ca sa creati o legatura speciala intre doua suflete.

Acordati-i incredere

Sentimentele sunt incontrolabile. Dar, uneori, unii oameni se impiedica de prea multa teama de a se atasa, pentru ca nu cumva sa sufere dupa eventuala despartire. Simtiti ca partenerul face parte din aceasta categorie, demonstrati-i ca sunteti o fata cu caracter, o fata buna.

Povestiti-i despre fidelitatea in relatiile amoroase si amicale, dovediti-i ca sunteti destul de puternica pentru a nu asculta de primul trecator ce v-ar considera o persoana careia ii place flirtul.

Apelati la mici trucuri

Orice relatie este un schimb, de aceea faceti-va partenerul sa va descopere universul. Fie ca e vorba de muzica buna sau de baruri luxoase, nu are importanta. Esential este ca el sa aiba impresia ca va invata multe lucruri si ca prezenta voastra nu poate decat sa-i imbunatatesca existenta.

Uitati de machiajul exagerat, de tot ceea ce v-ar defini ca o fiinta usuratica.

Acordati-i libertate

Cand partenerul va fi indragostit, veti petrece mult timp impreuna. De aici incolo, mai lasati-i si putina libertate. Aflat la distanta (sa presupunem ca pleaca din localitatea in care va aflati), se va intreba de ce nu are vesti de la voi, va reflecta mai mult asupra relatiei.

Fiti entuziasta

Atunci cand un barbat realizeaza ca poate contribui la fericirea partenerei lui, se simte dorit. Flatati-i ego-ul, fara a depasi limitele, si poate ca partenerul va simti o dorinta subita de a petrece tot timpul cu voi.

Surprindeti-l

Unul dintre marile motive ale despartirilor este oboseala. La polul opus, surpriza seduce, incita. Dovediti-i ca va intereseaza mai mult decorul unei locuinte decat jocurile video, ca stiti sa va aratati inteleapta in diverse ocazii. Scoateti-l la picnic, teatru, opera, aratati-va sensibila, dar si puternica. Pentru asta nu e necesar sa jucati teatru, trebuie sa-l faceti sa nu se plictiseasca.

Mizati pe concurenta

Spunet-i ca veti cina cu un amic, apoi ca va duceti la aniversarea unei vechi cunostinte masculine. Pe scurt, lasati-l sa descopere ca el nu este singurul barbat din anturajul vostru. Teama de a-l pierde pe celalat nu face parte din complexitatea manifestarilor de dragoste?

Nu cautati sa-l schimbati

Daca anumite detalii pot fi schimbate, nu si caracterul profund al unui individ. Cand se aduna prea multe lucruri de reprosat, ori il acceptati asa cum e, ori il abandonati.

Criticile permanente nu il vor determina sa se schimbe. Cel mai rau este ca acest comportament il poate determina sa fuga. Fata de un partener extrem de rece, nu faceti apologia cuplului. Nu-l va convinge sa se indragosteasca, deoarece aceste lucruri nu se controleaza.

Luptati cu frica de a-l pierde

Sunteti indragostita de un barbat, iar el, deocamdata nu, va temeti ca il veti pierde in orice moment. Gesturile, atitidinile, modul de a accepta totul se observa, "transpira prin piele".

Daca partenerul intelege, va profita fara menajamente. Admiteti atunci ca un barbat care alearga constant dupa voi va amuza, dar nu e deloc atragator. Pastrati-va in minte ideea ca nu trebuie sa fortati ca partenerul sa sa se indragosteasca imediat.

Incetati sa va temeti ca el va va parasi in orice moment. Va stresati si astfel provocati voi inseva destramarea relatiei.

Cultivati-va rabdarea

Dragoste la prima vedere exista, dar sentimentele se cultiva cu rabdare si, pentru maturizare, au nevoie uneori de mult timp. Nu vine totul dintr-o data, perseverati. Sansele va vor surade.

Invatati cum sa renuntati

Cand s-a incercat totul, cand a trecut un anume timp, iar sentimentele nu evolueaza, trebuie sa renuntati. Dragostea nu este o stiinta exacta.

Simtiti ca barbatul nu depaseste simplul nivel de atasare, prindeti curaj si parasiti "scena" cu fruntea sus. Orice relatie umana e bazata pe compatibilitate. Cu certitudine, veti gasi, intr-o zi, un partener pe masura caracterului vostru.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#dragoste, #relatie cuplu, #sfaturi pentru a fi dorita , #iubire