Cum iubim mai mult dupa despartire si de cate ori ne indragostim (I)

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 13:44
4515 citiri
Cum iubim mai mult dupa despartire si de cate ori ne indragostim (I)
Foto: randomhistory.com

Sunt multe lucruri pe care nu le stim despre fata ascunsa a dragostei. Cercetatorii din domeniul psihologiei si antropologiei au strans cateva date interesante pe care in mod sigur nu le cunoasteti:

1. Oamenii de stiinta afirma ca, inainte de a ne casatori, ne indragostim de aproximativ sapte ori. Datele sunt relevate de site-ul randomhistory.com.

2. Unele persoane sufera de o afectiune numita hipopiticism, din aceasta cauza ele neputand simti extazul pe care dragostea il da.

3. Cand cineva ne paraseste, dezvoltam sentimente de "atractie frustranta", prin care o iubim pe acea persoana chiar mai mult dupa despartire.

4. Cuvantul "dragoste" vine din sanscrita, "lubhaty" insemnand "dorinta".

5. Inelul de logondna este purtat pe al patrulea deget al mainii stangi, inelarul, deoarece grecii sustineau ca acesta contine "vena amoris", adica vena dragostei care merge direct la inima. Prima folosire a inelului de logodna dateaza din Egiptul antic, unde cercul reprezenta eternitatea, soarele si luna.

6. Cuvantul "lesbiana" vine din numele insulei grecesti Lesbos, acolo unde poeta Sapho scria poeme iubitelor ei.

7. Barbatii europeni cauta femei a caror talie are circumferinta de aproximativ 70% din solduri. Simboluri ale frumusetii, cum ar fi Audrey Hepburn si Venus din Milo, au exact aceasta circumferinta a taliei.

8. Cand o persoana isi priveste noua iubita sau noul iubit, circuitele neurale care sunt in mod obisnuit asociate cu gandirea sociala sunt suprimate.

9. Medicamentele antidepresive pot strica o relatie de dragoste deoarece ele cresc nivelul de serotonina. Nivelul ridicat al acestei substante in corp are o influenta negativa asupra emotiilor si gandurilor obsesive despre partener, ambele componente principale ale dragostei.

10. Psihologii sustin ca ne indragostim de persoana care seamana cu parintele cu care am avut cele mai multe probleme in copilarie. In acest fel, incercam sa rezolvam problemele din copilarie cand suntem adulti.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#dragoste iubire, #creier serotonina, #depresie relatie, #antidepresive barbati femei , #iubire