Lucruri ciudate care se intampla cand te indragostesti

Joi, 05 Iulie 2012, ora 12:12
31692 citiri
Lucruri ciudate care se intampla cand te indragostesti

Nu poti alege niciodata cand te indragostesti, acest sentiment venind de la sine de cele mai multe ori atunci cand te astepti mai putin.

In aceeasi maniera, nu poti controla unele lucruri interesante care se intampla cu corpul tau in acest context, involuntar de vointa ta, conform Cosmopolitan. Iata cateva ciudatenii ce au loc atunci cand esti indragostit:

Creierul se comporta de parca ai fi consumat droguri

Studiile arata ca, atunci cand te indragostesti, unele chimicale invadeaza creierul, precum oxitocina, dopamina, adrenalina si vasopresina, acestea avand efecte asemanatoare heroinei.

Devii guraliva si dezvalui secrete

Poate ca acum o ora erati complet straini, dar acum iti dai seama ca fara sa vrei gura ta povesteste cum dormeai cu un catelus de plus in copilarie, ce lucruri iti plac cel mai mult si de ce te temi, ce iti doresti in viitor sau ce nu ai mai vrea sa se repete.

In 20 de minute, creierul tau se hotaraste daca este cazul sa se increada in persoana din fata ta sau nu, iar in cazul in care raspunsul este afirmativ, sunt sanse mari ca legatura sa se dovedeasca una solida.

Ai furnicaturi pe sira spinarii

Stii acele furnicaturi pe care le ai cand auzi o melodie ce provoaca un tsunami de amintiri sau cand stai pe plaja si privesti rasaritul? Cu siguranta le vei avea si atunci cand te indragostesti.

Tipii din trecut ti se par absolut neinteresanti

Atunci cand un barbat nou apare in peisaj si iti ia mintile, nu conteaza cat de indragostita ai fost in trecut de unul sau altul, caci aceia nu vor mai prezenta niciun interes. Oamenii de stiinta au extins teoria pana in epoca de piatra, cand o femeie si un barbat stateau impreuna atata cat sa isi creasca copiii.

Nu te mai razboiesti cu nimeni

Atunci cand esti indragostita, creierul pompeaza hormonul numit oxitocina, cunoscut si ca "hormonul dragostei". Acesta te face sa fii mai prietenoasa si mai sociabila cu toata lumea.

Ai mai putine migrene

Cine mai are nevoie de ibuprofen cand iubitul te tine in brate cateva minute? Cu siguranta orice migrena va trece mai repede in acest fel, in cazul in care va indrazni sa apara.

Ti se vede in ochi

Atunci cand vezi pe cineva de care esti indragostita, pupilele ti se dilata. Cercetatorii spun chiar ca oamenii cu pupile mai mari sunt mai atragatori decat restul, asa ca este un bonus spre a-l vraji cu farmecul tau.

Te simti mai putin stresata

Sarutatul scade hormonul stresului, ceea ce inseamna ca dupa o zi grea nu ai nevoie decat de cateva saruturi pasionale pentru a te relaxa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#indragostit reactii creier, #persoana indragostita hormoni, #hormonul dragostei manifestari, #dragoste efecte comportament , #iubire