Cum sa faci bradul sa reziste cat mai mult

Duminica, 23 Decembrie 2018, ora 13:57
11465 citiri
Cum sa faci bradul sa reziste cat mai mult
Foto: Arhiva Ziare.com

Craciunul fara mirosul de brad care te transpune in atmosfera magica a sarbatorilor parca nu este Craciun. Fie ca este vorba despre o crenguta de brad, o coronita sau un brad real, aproape cu totii avem in aceste zile in case acest miros.

Pentru a ne asigura ca bradul va rezista cat mai mult ar trebui in primul rand sa cumparam de la vanzatori locali, dar mai sunt si alte trucuri la care poti apela pentru a te asigura ca frumusetea sa va fi de durata.

Odata ajuns cu bradul acasa este bine sa tai putin la baza tulpinii astfel incat seva sa etanseze tulpina, arata Popular Mechanisc. Atunci cand tulpina este acoperita de seva nu va mai absorbi asa multa apa. Acest proces dureaza cateva ore, deci lasa-l linistit. Unii specialisti spun ca sunt de ajuns trei ore, in timp ce altii vorbesc despre un proces care ar putea dura sase-sapte ore.

Apoi, este important sa pui bradul intr-un suport in care sa poti pune apa si sa ai grija sa il reumpli, pentru ca va absorbi destul de multa. Nu este de ajuns sa pui doar la inceput. De asemenea, daca observi ca la un moment dat bradul nu mai absoarbe apa, scoate-l din suport si repeta procedeul cu taierea tulpinii.

Mark Derowitsch, purtator de cuvant al Fundatiei Day Arbor, sustine ca multi oameni adauga in apa sirop de porumb, zahar sau chiar aspirina, dar acesta precizeaza ca substantele respective nu ar ajuta.

Pune bradul departe de lumina directa a soarelui, incalzitoare, ventilatoare sau calorifer, pentru ca acestea vor accelera procesul de uscare. Specialistii sugereaza folosirea unui umidificator de camera care poate ajuta la mentinerea proaspata a acelor bradului.

Si temperatura din camera este importanta. Incearca sa nu fie foarte cald, pentru ca temperatura scazuta va reduce cantitatea de apa pe care o pierd, ceea ce va prelungi durata de viata.

La fel de importante sunt si ornamentele. Incearca sa nu umpli bradul si sa nu pui prea multa presiune pe ramurile sale, pentru ca greutatea decoratiunilor va accelera distrugerea acestuia, conform Popsci.

Stim cu totii ca luminitele din bradul de Craciun sunt cele care ii ofera acestuia o imagine unica. Dar stii ca acestea ii pot dauna? Cauta o instalatie cu LED-uri care emit foarte putina caldura. Altfel, caldura de la LED-uri o sa il faca sa absoarba si mai multa apa. In plus, cu acestea scazi si mai mult riscul unui incendiu.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#sfaturi brad rezista mult, #sfaturi brad Craciun , #locuinta
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Cum sa faci bradul sa reziste cat mai mult"