Curatenia de primavara - vezi ce produse poti sa folosesti ca sa fii eco

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 23:17
6667 citiri
Curatenia de primavara - vezi ce produse poti sa folosesti ca sa fii eco
Foto: Buzzle

A venit primavara. Asta inseamna ca este timpul pentru curatenia generala. Anul acesta incearca sa te gandesti la mediu si opteaza pentru metode ecologice.

Curatenia de primavara facuta in mod ecologic este aproximativ la fel ca una obisnuita, doar ca in acest mod protejezi si planeta, nu doar casa ta. Desi la prima vedere unii ar spune ca produsele traditionale sunt invechite, acestea sunt accesibile, naturale si complet biodegradabile. Printre ele se numara otetul, sucul de lamaie, bicarbonatul de sodiu, apa, uleiurile naturale, ceara de albine, diferite plante sau sarea.

Otetul, diluat cu apa, pentru a evita deteriorarea suprafetei, este util in curatatul sticlei, pentru a lustrui obiectele din bronz si alama. De asemenea, indeparteaza si dezinfecteaza zonele pe care au urinat animalele. Este folositor chiar si in gradina pentru ca ucide buruieni, te sfatuieste Buzzle.

Sucul de lamaie amestecat cu sare curata cuprul, cand este amestecat cu otet indeparteaza mirosul lasat de acesta in urma curateniei. Inalbeste tesaturile daca acestea sunt inmuiate bine in sucul de lamaie si apoi sunt lasate sa se usuce la soare.

Se apropie curatenia de primavara? Afla trucurile rapide si eficiente!

Sase linguri de bicarbondat de sodiu combinate cu jumatate de ceasca de apa indeparteaza petele, insa trebuie sa ai grija ca exista riscul decolorarii. De asemenea, bicarbonatul de sodiu curata marmura si petele proaspete de vin. Pentru a curata aparatele electrocasnice albe, amesteca o ceasca de apa cu 1/4 ceasca bicarbonat de sodiu.

Uleiurile naturale sunt extraordinare pentru lemn si atunci cand sunt amestecate cu apa tin departe mirosurile neplacute din tesaturi.

Cand ceara de albine este intinsa uniform pe suprafetele din lemn, lasata sa actioneze cateva minute si apoi indepartata cu o carpa pastreaza aceste obiecte intr-o stare buna mai mult timp.

Sapunul vegetal folosit in combinatie cu apa este bun pentru spalatul obiectelor care nu sunt facute din metal. De asemenea, sapunul vegetal combinat cu borax si apa este perfect pentru curatarea podelelor si plafoanelor, indeparteaza petele de urina si mirosuri neplacute de pe tesaturi. O lingurita de borax cu un litru de apa si una de sapun lichid vegetal elimina mucegaiul si ucide multi microbi.

Sarea cu apa curata perfect suprafetele din metal.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#curatenie primavara ecologic, #curatenie primavara , #locuinta
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
green staff : dolar si marihuana !