Improspatati aerul din casa cu produse naturale

Marti, 07 Iunie 2011, ora 10:43
4309 citiri
Improspatati aerul din casa cu produse naturale

Produsele pentru improspatarea aerului din casa emana in aer substante nocive pentru sanatatea fizica si psihica. Toate aceste odorizante otravitoare pot fi inlocuite cu plante aromatice, petale de flori sau crengute de brad ori levantica, adunate din gradina sau atunci cand iesim la o plimbare la margine de padure ori, si mai simplu, cumparate din piata.

Plantele se culeg atunci cand este vremea lor, la orele pranzului, cand principiile active sunt la apogeu si roua este zvantata. Se usuca intr-un loc lipsit de umezeala si umbros, pe coli de hartie curata. Plantele sunt uscate cand devin casante, cand, luate in mana, se sparg cu zgomot. Atunci pot fi puse in saculeti de tifon si folosite ca ingrediente pentru inmiresmarea naturala a interioarelor.

Trandafirii infloriti si parfumati pot, de asemenea, servi la improspatarea aerului. Culegeti sau cumparati diverse varietati de trandafiri, rupeti-le petalele si puneti-le la uscat.

In acelasi timp, uscati menta, cimbrisor, busuioc, plante puternic aromate care, amestecate cu petale de flori, se pot tine in incapere, intr-un bol sau o cupa din sticla ori lemn. Parfumurile plantelor aromate tin mai mult timp, metoda fiind si mai sanatoasa, si creaza in casa o atmosfera proaspata, calma si linistita.

Crengutele de brad tinute in vaza, in buchet, sau imprastiate prin casa, poarta in aroma lor ceva din aerul proaspat si puternic ozonat al muntilor. Fie iarna, fie vara crengutele de brad nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa.

Levantica are si avantajul ca alunga moliile si alte insecte

Levantica alunga moliile si insectele si, pusa sub perna, ajuta persoanele care sufera de insomnie sa aiba un somn linistit si odihnitor. Frunzele de nuc parfumeaza aerul din incapere si protejeaza hainele din dulap de molii si alte insecte daunatoare. Puse prin asternut, feresc patul de purici.

Nu aruncati cojile de lamai, portocale sau de mere, atunci cand le curatati. Uscati-le si puneti-le prin casa si in dulapul cu haine.

Cum scapi de mirosul de mancare din casa

Si de mirosurile din bucatarie se poate scapa usor, fara sa apelam la substante de curatenie care ne pot afecta sanatatea. Daca, dupa ce ati terminat de gatit si ati spalat totul, mirosurile tot persista, iata cateva metode de a le indeparta: puneti pe tabla bine incinsa, pe care coaceti ardeii, putin zahar sau un bob de tamaie.

Fierbeti, la foc puternic, putina scortisoara sau doua, trei cuisoare. Puneti la clocotit putina apa in care, dupa ce inchideti aragazul, adaugati o crenguta de menta, busuioc sau cimbru ori cimbrisor. Amestecati apa cu cateva picaturi de lamaie si puneti-o intr-un pulverizator. Aerul se va schimba indata, devenind proaspat si respirabil si mirosurile vor disparea.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#plante aromatice uscate, #coji de citrice, #petale de flori, #odorizant natural , #locuinta