Intrebuintari inedite ale untului de arahide

Marti, 14 Iunie 2011, ora 10:10
10083 citiri
Intrebuintari inedite ale untului de arahide

Untul de arahide este pentru unele persoane extrem de gustos, putand fi consumat fie cu ciocolata, fie pe paine sau in diverse alte moduri. Insa intrebuintarile lui nu se opresc aici, caci exista si alte moduri in care poate fi folosit.

Iata care sunt cazurile in care poti folosi untul de arahide in moduri inedite, potrivit Listverse:

Lubrifiere

Untul de arahide este un perfect lubrifiant pentru lanturi si usi ruginite, care scartaie si nu mai functioneaza cum trebuie. Nu toata lumea are in magazie ulei special, dar untul de arahide se gaseste in multe frigidere.

Medicament pentru animale

Daca ai un caine sau o pisica, stii cu siguranta cat de greu este sa le dai pastile atunci cand li s-a prescris un tratament. Din fericire insa, animalele iubesc untul de arahide, asa ca nici nu-si vor da seama ca iau medicamente daca sunt amestecate cu acest aliment delicios.

Inlocuitor pentru unt

In majoritatea retetelor care necesita unt normal se poate folosi untul de arahide, mai ales in cazul prajiturilor. Orice crema va avea o nota subtila de alune.

Momeala pentru custile de soareci

Soarecii nu sunt foarte incantati de branza, asa cum se crede. De aceea, nu vor fi prinsi niciodata cu o asemenea capcana. Ei prefera, in schimb, untul de arahide.

Inlatura etichetele lipite

In ciuda progreselor in toate domeniile stiintifice, nimeni nu a descoperit inca o eticheta care, odata dezlipita, sa nu lase o urma lipicioasa si neplacuta pe produs. Pune putin unt pe un material si freaca locul respectiv. Vei ramane uimit de rezultate.

Te scapa de mirosul de peste

Daca tocmai ai gatit peste, cu siguranta a ramas un miros neplacut in toata casa. Nu trebuie decat sa pui o lingura de unt de arahide in tigaie dupa ce ai terminat cu pestele si sa-l prajesti pentru 1-2 minute. Mirosul de arahide va fi mult mai placut decat acela de peste.

Curata pielea

Untul de arahide este un excelent produs pentru curatat mobila din piele. Freaca fotoliile si canapeaua cu un prosop pe care ai pus putin unt. Pielea va arata mult mai bine apoi si va mirosi delicios.

Gateste biscuiti

In cazul biscuitilor, untul de arahide poate fi ingredientul principal, nefiind nevoie de faina. Amesteca unt, zahar, oua si vanilie, putand adauga si cativa fulgi de ciocolata. Biscuitii vor fi gata in 20 minute si vor fi deliciosi.

Inlatura guma

In cazul adultilor nu se intampla prea des, dar la cei mici este o problema frecventa sa ramana cu guma de mestecat in par. De obicei, trebuie sa periezi indelungat suvita cu pricina, dar pana la urma se ajunge in mod inevitabil la taierea ei. Aplicand putin unt de arahide, insa, guma va putea fi eliminata cu usurinta, atat din par cat si de pe covoare.

Te poti barbieri

Desi pare incredibil, untul de arahide poate fi folosit si ca ajutor la barbierit. Aplica-l asa cum ai face cu orice gel de ras, rezultand un ten fin si catifelat. Uleiul din unt este foarte bun pentru piele, avand rol hidratant, asa ca nici nu mai ai nevoie apoi de o crema speciala.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#unt de arahide, #unt de arahide folosire, #unt de arahide retete, #unt de arahide intrebuintari , #locuinta