La ce poate fi buna votca, daca n-ai apucat inca s-o bei

Luni, 10 Iunie 2013, ora 18:16
9304 citiri
La ce poate fi buna votca, daca n-ai apucat inca s-o bei

Rusii beau votca si socot ca ar fi mare pacat s-o folosesti la altceva. Americanii insa te sfatuiesc sa n-o bei nicioata toata, pentru ca nu se stie la ce iti poate fi de folos in gospodarie.

In acest sens, portalul Buzzfeed ofera cateva exemple de intrebuintari pentru licoare, care nu par deloc lipsite de interes.

Prelungeste viata florilor

Se pare ca si florilor le place votca, nu doar noua. In orice caz, cateva picaturi de bautura, alaturi de obisnuita lingurita cu zahar, pusa in apa din vasul cu flori, le vor amana semnificativ momentul ofilirii. Efectul este spectaculos indeosebi la bujori si trandafiri.

Ajuta la dezlipirea leucoplastulului

Leucoplastul se dezlipeste cu usurinta la un oarecare timp dupa ce a fost aplicat. Dar daca, din cine stie ce motiv, vrei sa-l dezlipesti inainte de vreme, s-ar putea ca sarcina sa nu fie tocmai simpla.

Solutia consta in aplicarea, peste leucoplast, a unui tampon de vata inmuiat in votca. Intr-o jumatate de minut, leucoplastul de dezlipeste aproape de la sine.

Intepatura de meduza

Numai cine a simtit la mare, pe pielea lui, piscatura unei meduze stie ce durere greu de suprotat produce aceasta. Cand ne confruntam cu o astfel de situatie este bine sa chemam rapid ambulanta. Intre timp, masarea locului cu un tampon de vata imbibat cu votca poate calma senzatia de durere.

Atentie: daca nu doare, nu inseamna ca pericolul a trecut. E drept ca meduzele de pe litoralul nostru sunt adesea pasnice, dar pe alte meridiane, ventuza lor poate avea chiar si consecinte tragice.

Deodorant de sifonier

Imbracamintea nu tocmai curata, tinuta in sifonier, lasa un miros neplacut, din cauza bacteriilor care produc un fel de fermentare. Fenomenul poate fi insa stopat, pulverizand votca (nu pateaza!) peste partile transpirate ale imbracamintei.

Atentie: pulverizarea in aer sau in intreg sifonierul nu ajuta la nimic. Ea trebuie indreptata special spre locurile cu pricina, indeosebi sub maneca.

Spalarea geamurilor

Votca nu concureaza preparatele moderne pentru spalat geamuri, dar daca n-ai asa ceva in casa si incerci cu apa, sigur vor ramane urme. Acestea vor fi, insa, mai putin vizibile sau pot disparea cu totul daca adaugi in apa 10% votca.

Te scapa de buruieni

Pesticidele sunt eficiente, dar polueaza mediul si nici nu le ai totdeauna la indemana. In schimb, probabilitatea de a avea cateva picaturi de votca uitate pe fundul unei sticle e mai mare. In acest caz, poti prepara o solutie din 30 ml votca, doua cani cu apa si cateva picaturi detergent de vase. Agita bine si pulverizeaza pe locul unde cresc buruienile. Nu vor mai creste.

Pentru ten

Porii dilatati dau tenului un aspect grosier si neplacut, care poate fi insa alungat cu o solutie astringenta. Ai nevoie de un pahar cu ceai verde concentrat (chinezesc) si 1/2 lingura votca. Se amesteca totul si se maseaza zilnic pielea fetei cu un tampon muiat in aceasta solutie. Atentie: asta nu exclude folosirea unei creme emoliente!

Fragezirea aluatului

Putina votca introdusa in compozitia aluatului (daca nu este dospit cu drojdie!) ii va conferi mai multa fragezime si il va face mai delicat, cu o conditie: sa fie consumat in maximum 1-2 zile de la coacere. Altfel, votca accelereaza invechirea produslui. Pentru acest motiv, patiserii evita solutia, dar in conditiile casnice este perfecta, ca sa-ti impresionezi musafirii.

Curatatul bijuteriilor

Se stie ca tacamurile de argint se curata perfect cu pasta de dinti sau cu bicarbonat de sodiu. In cazul bijuteriilor fine, insa, solutia nu este recomandata pentru ca substantele chimice pot accelera uzura metalului (chiar daca este nobil) si mai ales a materialelor folosite de bijutier la montaj. Mai sigura sub acest aspect este cufundarea obiectului pentru cateva minute in votca si spalarea cu un jet de apa, pana la perfecta limpezire.

Contra insectelor

Votca nu este un isecticid si nu va goni moliile sau alte insecte din sifonier. Dar daca ele n-au ajuns inca acolo, este destul sa pulverizezi putina bautura si nu le va interesa locatia ta. Cam miroase alcoolul, e drept, dar nici nu poate pretinde cineva ca prefera mirosul de insecticid.

Ingrijirea picioarelor

Apa si sapunul sunt solutia perfecta, dar, dupa baie, piciorul continua sa tanspire si sa degaje un miros neplacut. Daca in apa de la baia picioarelor ai strecurat cateva picaturi de votca, ea contiunua sa dezinfecteze inca vreo cateva ore bune dupa ce ai terminat baia. Nu elimina transpiratia, dar aceasta nu va mai degaja mirosuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#votca dezinfectant, #votca utilizari gospodarie, #tratamente votca, #votca curatenie , #locuinta