Lasa profesionistii sa-ti curete casa - Sfatul util Ziare.com

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 07:31
5859 citiri
Lasa profesionistii sa-ti curete casa - Sfatul util Ziare.com

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te uiti in jurul tau prin casa si sa vezi o dezordine de nedescris sau bucataria sa nu fie stralucitoare ca in reclame? Iar asta de obicei se intampla cand tocmai s-au anuntat niste musafiri la a caror parere tii destul de mult.

In mod normal, ar trebui sa iti pui manusile, sa te inarmezi cu detergenti si fel de fel de solutii si sa treci la treaba. Ce te faci, insa, atunci cand nu ai timp, esti foarte obosit sau, de ce nu, ai prefera sa iti petreci timpul cu familia sau cu prietenii in loc sa speli toata ziua faianta si covoare? Raspunsul este simplu: apelezi la o firma de curatenie.

Acestea ofera servicii profesionale, personalul este serios si nu trebuie sa-ti faci griji legate de siguranta bunurilor tale. In Bucuresti, dar si in alte orase ale tarii, exista mai multe optiuni.

Poti sa participi la procesul de curatenie sau chiar sa pleci de acasa si sa vii cand totul este gata, pentru a lua in primire locuinta, dupa cum spune Georgiana Mitran, manager la IClean.

"In general daca este client nou si are casa mobilata va ramane cu echipa. Daca este o recomandare din partea altui client, nu va ramane cu echipa. El va fi sunat de catre reprezentantul nostru inainte cu o ora, pentru a-i preda receptia lucrarii", adauga Gabi Ene, manager la Certto.

Ce garantii ai ca nu-ti va lipsi ceva din casa

Inainte de a se incepe treaba, proprietarul trebuie sa faca o lista cu lucrurile valoroase din casa, pe care sa o verifice la terminarea curateniei. Persoanele care iti intra in casa sunt verificate pentru a nu avea cazier, iar unele sunt si absolvente de cursuri de specialitate, deci au diplome de "Agenti Curatenie".

Aspectul lor fizic este unul placut, astfel incat clientii sa nu plece de acasa cu inima "indoita". Cine doreste poate sa sune la alte firme sau fosti clienti ai firmei, pentru a primi un feedback.

Societatile au si asigurari, pentru cazul in care un obiect de valoare este spart sau deteriorat in vreun fel. Ambele firme cu care a stat de vorba Ziare.com au transmis, insa, ca nu a fost cazul sa le foloseasca pana acum. Nu s-a intamplat niciodata ca un obiect sa lipseasca din casa clientilor dupa o sedinta de curatenie.

In cazul in care cineva este foarte temator din acest punct de vedere, este mai bine sa ramana acasa pentru a supraveghea sau sa scrie pe o lista obiectele pretioase.

Cati oameni vin sa-ti curete casa si cat dureaza

Georgiana Mitran spune ca numarul persoanelor depinde de amplitudinea lucrarii. Spre exemplu, la o curatenie generala dintr-o garsoniera vin, in medie, 3 persoane, la un apartament de 2 camere, 4 persoane, la 3 camere, 5 persoane, iar la o vila de peste 150 mp este trimisa o echipa formata din 7 persoane. In cazul curateniilor dupa constructor, care de multe ori sunt mult mai dificile, numarul acestora poate creste in medie cu cate 2-3 persoane.

Durata unei curatenii generale este de circa 2 ore si jumatate pentru o garsoniera si de la 4 la 6 ore in cazul apartamentelor, in functie de suprafata acestora. In cazul unei vile de peste 100 mp, o curatenie generala poate fi gata intre 5 si 8 ore.

Preturile unei curatenii de intretinere variaza intre 120 de lei (garsoniera) si 240 de lei (4 camere). O curatenie generala este intre 250 si 390 de lei, la fel precum cele dupa sarbatori ori petreceri.

Gabi Ene spune ca pentru 1-4 camere vin 3-4 persoane sa faca ordine, iar ceea ce depaseste 120 mp, pana la 300 mp, necesita 6 persoane. Exista si cazuri in care, dupa 300 mp, se poate apela la o colaborare cu o alta firma de curatenie.

O sedinta de curatenie dureaza in functie de suprafata si gradul de murdarie, de la 2 la 5 ore pentru 25-120 mp, pana la 4-8 ore, la o suprafata de 120-300 mp.

Preturile, in acest caz, sunt negociabile. In general, curatenia generala costa 4-6 lei pe metru patrat, iar cea de dupa constructor, mai dificila, intre 5 si 10 lei/mp.

Curatarea covoarelor si a mochetelor costa 5 lei pe mp, iar daca clientul doreste ca fotoliile si canapelele sa aiba prospetimea de odinioara, acest lucru este posibil la preturi cuprinse intre 50 si 120 de lei.

Ti-e rusine ca ai casa murdara? Sunt altii si mai si!

Reprezentantul IClean spune ca "una dintre cele mai grele lucrari de-ale noastre a fost la o garsoniera locuita de o batrana. Era un spatiu impresionant de murdar, unde nu se mai facuse curatenie de 1 an. Gandacii roiau la tot pasul, unde te uitai gaseai resturi de mancare mucegaita si panze de paianjen. S-a lucrat cu masti de protectie, deoarece era un miros greu de suportat, iar lucrarea a costat 800 lei (suma record pentru o garsoniera) si a fost gata in 8 ore".

Cei de la Certto spun ca recordul lor a fost la o resedinta de 400 mp, unde 6 persoane au lucrat 16 ore (in 2 zile), pentru 2.000 de lei.

Au existat plangeri? Cum sunt solutionate acestea

Reprezentantul IClean spune ca, "bineinteles, de-a lungul timpului am avut si clienti care nu s-au declarat 100% multumiti de lucrare, insa ceea ce conteaza este ca au fost numai lucruri minore. De fiecare data ne asumam responsabilitatea si, cand situatia o impune, mergem la client pentru a face retusurile necesare.

In cazul in care vreodata ne vom confrunta cu vreo plangere de amploare (de exemplu, daca echipa noastra deterioreaza un obiect valoros: electronice, piese de mobilier etc) avem incheiata polita de asigurare, astfel ca vom putea despagubi clientul. Pana acum nu am folosit deloc aceasta polita si speram ca nici de acum incolo sa nu fie cazul".

Si cei de la Certto spun ca au existat plangeri, dar tot minore, care au fost remediate si nu s-a ajuns la conflicte.

Se fac si reduceri

In cazul in care esti un client fidel, IClean iti face un discount de 10-15%, iar in perioada sarbatorilor exista fel de fel de surprize.

La Certto, daca mocheta, covoarele, nu sunt foarte murdare, iar casa necesita foarte putina ingrijire din partea firmei, se fac reduceri de pret.

Vedete care nu pierd timpul curatand singure prin case

Persoanele publice, care nu au foarte mult timp liber economisesc ore bune scapand de curatenie. Dupa cum spune reprezentantul Certto, persoane publice precum Carmen Ivanov, Florin de la HQ sau Israela si Liviu apeleaza la serviciile lor.

In rest, persoanele care apeleaza la firme de curatenie sunt tineri cu venituri medii si mari, care nu au timp sa isi faca ordine prin casa sau vor sa isi petreaca timpul in alt fel, mai distractiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#firme curatenie Bucuresti, #firme curatenie preturi, #firme curatenie polita asigurare, #firme curatenie Romania , #locuinta