Pe tine ce culoare te relaxeaza?

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 18:13
8727 citiri
Pe tine ce culoare te relaxeaza?
Foto: Buzzle

Esti in cautarea unor culori relaxante pentru a crea o atmosfera placuta in locuinta ta? In primul rand trebuie sa afli ce culori te relaxeaza pe tine si abia apoi sa incepi sa cauti una potrivita pentru locuinta ta.

In acelasi timp, trebuie sa iei in considerare sfaturile urmatoare pentru a nu da gres.

Vopseaua este unul din cele mai importante elemente intr-o camera, aceasta schimband complet atmosfera, aminteste Buzzle. De asemenea, culorile, atunci cand sunt folosite intr-un mod corespunzator, pot ajuta la vindecarea unor boli sau la ameliorarea stresului.

Designerii de interior au tendinta de a se folosi de psihologia culorilor pentru a oferi camerelor un stil aparte, culori ce induc starea de spirit dorita. De exemplu, pentru dormitor designerii aleg anumite culori pentru a calma si a oferi un somn linistit, iar pentru bucatarie prefera culori energizante, care stimuleaza apetitul.

Culori relaxante pentru dormitor

Dormitorul este camera in care o persoana isi doreste sa petreaca timp de calitate, eventual sa stea singur si sa relaxeze la sfarsitul zilei. Schema de culori pentru dormitor trebuie sa fie calma, relaxanta, in asa fel incat sa ofere un somn linistit.

In acest caz, ar fi bine sa alegi nuante neutre. Poti opta pentru nuante bogate de albastru sau verde. Verdele este o alegere buna pentru dormitor, deoarece se spune ca acesta creste fertilitatea.

O alta culoare relaxanta pentru dormitor este albul, deoarece acesta reflecta lumina, ajutandu-te sa te relaxezi mult mai usor. De asemenea, nuantele de bej sunt considerate culori neutre.

Un sfat bun ar fi sa stai departe de culoarea rosie, deoarece creste tensiunea arteriala si te face sa gandesti, tinandu-te treaz. Astfel, rosul este opusul nuantelor pe care trebuie sa le ai in dormitor.

Culori relaxante pentru sufragerie

Camera de zi este una dintre cele mai agromerate parti ale casei, unde primesti vizite si care lasa o impresie despre tine si locuinta ta. Drept urmare, trebuie sa alegi culori primitoare. Culoarea aleasa pentru camera de zi trebuie sa aiba un ton cald.

Cea mai buna optiune dintre toate culorile pentru sufragerie este verdele. Aceasta este odihnitoare pentru ochi si poate reimprospata mintea.

O alta culoare potrivita pentru camera de zi este o nuanta bogata de rosu, deoarece ajuta la cresterea nivelului de energie si ajuta la stimularea conversatiei.

Culori relaxante pentru baie

Baile sunt, de asemenea, o parte importanta a casei si multi oameni au tendinta de a le aranja intr-un mod foarte personal. Peretii din baie trebuie acoperiti cu o culoare ce promoveaza linistea si relaxarea.

Cea mai buna culoare pentru baie este albastrul sau nuantele apropiate. Albastrul este cunoscut pentru proprietatile sale calmante, ducand cu gandul la apa.

O alta nuanta potrivita pentru baie este culoarea piersicii sau, daca preferati, orice nuanta potolita de verde.

Culori relaxante pentru birou

Oricine isi doreste sa se simta productiv in biroul sau. Cu toate acestea, pana si culorile din birou trebuie sa fie relaxante, pentru a reduce stresul cauzat de volumul de munca.

In gama culorilor relaxante pentru birou se numara verdele, galbenul si albastru. Acestea sunt nuante revigorante, ce confera caldura si confort biroului.

O culoarea energizanta, ce promoveaza entuziasmul si creativitatea, este portocaliul deschis. Bejul si cremul sunt alte culori potrivite pentru birou.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#culori relaxante potrivite, #alegere culori relaxante casa , #locuinta