Trucuri pentru a scapa de dezordinea din casa

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 12:42
8109 citiri
Trucuri pentru a scapa de dezordinea din casa
Foto: Care 2

Toata lumea stie ca starea mediului inconjurator, inclusiv a locuintei, ne influenteaza sanatatea. In aceste conditii, toti trebuie sa facem ce putem pentru ca in casele noastre sa domneasca ordinea. Cum poti mentine ordinea in casa ta? Afla in continuare.

In primul rand, fiecare lucru din casa ta trebuie sa aiba un loc al sau si in acest mod va fi mult mai usor sa pastrezi ordinea. Daca nu va avea un loc al sau, o sa iti fie mult mai usor sa il pui in cel mai apropiat loc si apoi sa te lovesti din nou de el prin casa.

In plus, iti va fi foarte dificil sa il gasesti atunci cand ai nevoie de el, te avertizeaza Care 2.

De asemenea, vei face economie de energie atunci cand vei avea nevoie de ceva anume si nu va trebui sa te chinui sa te gandesti unde anume l-ai pus.

Cum nu trebuie sa faci curatenie in casa

Suprafetele plane din casa ta nu trebuie sa fie ocupate cu nimic. Stim ca este mult mai usor sa pui repede pe bufetul din bucatarie o cana, decat sa o speli si sa o pui in dulap, insa de acum inainte trebuie sa faci asta. Este mult mai dificil sa incepi sa cureti, sa speli totul o singura data si sa pui la loc, decat sa arunci totul atunci cand este cazul si sa cureti in urma ta dupa fiecara masa, de exemplu.

De asemenea, te vei simti mult mai relaxat atunci cand ajungi acasa si o sa vezi ca bucataria este curata si poti manca intr-un mediu placut.

Atunci cand achizitionezi un lucru nou si trebuie sa il pui undeva, nu il pune la vedere. Incearca sa il pui undeva departe de ochii tai sau ai musafirilor, insa in ordine, nu aruncat la intamplare. De exemplu, pentru facturi fa un sertar special in care sa le pui imediat ce le primesti.

Curatenia casei, in mod ecologic

Cel mai usor sa pastrezi ordinea este sa faci curat imediat ce s-a murdarit ceva. Atunci cand te dezbraci pune hainele in dulap, nu le arunca pe jos, pe pat, pe masa sau in alte locuri. In plus, o casa curata forteaza si pe cei din jur sa actioneze la fel. Adica, atunci cand vor veni la tine musafiri nu vor lasa nimic nelalocul sau.

Arunca tot ceea ce nu iti mai trebuie. Nu mai pastra nimic in ideea ca poate iti va trebui mai tarziu. Este timpul sa arunci cam tot ceea ce este in plus.

Daca ai prea multe haine si nu le porti, doneaza-le. Strange-le intr-un sac si mergi la un centru de donare sau la o biserica din apropierea casei tale.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#trucuri curatenie casa, #trucuri ordine casa , #locuinta