Vezi cum poti sa faci curat in camera intr-un timp record

Marti, 22 Februarie 2011, ora 22:28
8529 citiri
Vezi cum poti sa faci curat in camera intr-un timp record
Foto: Buzzle

Probabil ca cea mai stresanta activitate este curatenia in propria camera. Mereu spunem ca facem in urmatoarea zi si uite asa ajungem intr-un punct critic in care trebuie sa ne apucam sa facem curat. In plus, mai sunt si vizitele anuntate in ultimul moment, care ne obliga sa facem curat intr-un timp record. Ce-i de facut in astfel de situatii?

Evita orice activitate care ti-ar putea distrage atentia. Atunci cand te apuci de curatenie, fa doar atat: curat. Tine la distanta telefonul mobil, laptopul sau orice alt obiect care ti-ar putea capta atentia, te sfatuieste Buzzle.

Pune muzica care sa iti ofere energie, asta inseamna ca sub nicio forma sa nu asculti muzica clasica. Desigur ca si in acest caz risti sa te apuci sa dansezi si sa uiti de curatenie, insa avem incredere in tine ca nu o sa faci acest lucru.

Daca esti o persoana competitiva, poti stabili anumite limite de timp si obiective, cum ar fi sa bagi aspiratorul in maximum 4 minute. In acest fel vei creste viteza de facut curatenie, dar te vei simti si bine, jucandu-te.

Atunci cand ajungi in dreptul dulapului, incepe prin a pune la spalat toate lucrurile pe care le-ai purtat cel putin o data. Fa acelasi lucru si in cazul pantofilor.

Se apropie curatenia de primavara? Afla trucurile rapide si eficiente!

Urmatorul pas este sa faci ordine in toate lucrurile aruncate prin casa, de la incarcatorul telefonului mobil, carti, CD-uri sau DVD-uri, pungi, accesorii, echipamente sport, pana la creme sau alte lucruri.

Daca ai timp, ia o carpa si solutie speciala si curata-le foarte atent de praf. Daca nu ai foarte mult timp, macar foloseste un pamatuf pentru indepartarea prafului.

Dupa ce termini de aspirat, ia in considerare si curatarea covorului cu peria pentru a te asigura ca indepartezi orice urma de murdarie sau fire de par care nu s-au luat la asporat.

Dupa ce ai pus toate acestea la punct, ce mai urmeaza? Mirosul. Odorizantul de camera nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta, deoarece acesta ofera un aer proaspat chiar si atunci cand nu ai timp sa aerisesti foarte bine. Daca alegi odorizantul potrivit, oaspetii tai se vor simti foarte bine.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#curatenie casa, #curatenie locuinta , #locuinta