5 trucuri ca sa ai o piele perfecta dupa ce iesi de la sala

Vineri, 28 August 2015, ora 16:18
3893 citiri
5 trucuri ca sa ai o piele perfecta dupa ce iesi de la sala
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Sportul face minuni pentru postura ta, musculatura si starea de spirit, dar i-ar putea dauna pielii tale? Fara sa-ti dai seama, s-ar putea ca obiceiurile tale din timpul exercitiilor fizice si post-fitness sa-ti distruga tenul.

Iata cateva trucuri recomandate pentru Ziare.com de Lizi Serbanescu, specilist psihoestetica.

Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

1. Intotdeauna demachiaza-te inainte

E usor sa uiti de machiaj cand pleci de la birou spre sala, dar aceasta omitere ar putea sa te coste scump. Straturile de machiaj ar putea absorbi si tine pe loc transpiratia si praful din sala in timpul sedintei de fitness. Demachiaza-te inainte - fata ta va fi mult mai curata la final.

2. Nu uita de SPF

Este tentant sa muti sedinta de pilates sau yoga afara atunci cand este frumos. Sau chiar sa faci jogging in parc, in loc sa utilizezi banda de alergare. Odata ce ai luat decizia sa iesi, nu uita sa aplici lotiune cu SPF 30 sau chiar mai mare, in special pe gat si zona pieptului. Razele soarelui nu uita si nu iarta.

Mancarimi si ten rosiatic? Ce este dermatita de contact si cum o tratezi

3. Nu iti atinge fata in timpul antrenamentului

Evita sa-ti atingi fata odata ce ai intrat in sala. Altfel, vei transfera bacteriile de pe echipament pe ten, riscand infectii, pori astupati si acnee. Vino de acasa cu prosop si saltea de yoga.

4. Pune accent pe hidratare

Vei transpira destul de mult in timpul unui antrenament intens, asa ca apa eliminata trebuie inlocuita in mod adecvat. Nu uita sticla de apa acasa si incearca sa consumi des fructe si legume bogate in H2O.

5. Curata tenul la final

Ai terminat antrenamentul si esti euforica! Inainte sa pleci acasa optimista si plina de energie, curata tenul de transpiratie, praf si bacterii.

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Trucuri pentru piele perfecta dupa sala, #trucuri piele perfecta, #sfaturi piele perfecta , #machiaj