Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

A venit vara: Cum adaptam machiajul si trusa de farduri - cum folosim fructele si aloe vera Interviu

Marti, 07 Iunie 2016, ora 08:25
8294 citiri
A venit vara: Cum adaptam machiajul si trusa de farduri - cum folosim fructele si aloe vera Interviu
Foto: Mirela Vescan

Odata cu venirea verii, pielea noastra este supusa unor mari provocari din cauza razelor soarelui si, de aceea, trebuie sa adaptam produsele folosite, dar si machiajul

Make-up artistul Mirela Vescan (www.mirelavescan.ro) a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com ce schimbari trebuie sa facem vara pentru ca tenul nostru sa nu sufere.

Specialistul ne-a recomandat si cateva fructe din care sa facem masti naturale, dar a explicat si cum trebuie folosita in mod corect aloe vera.

Ce este neaparat nevoie sa ii facem tenului odata cu venirea caldurii?

Sa-i asiguram un necesar de apa specific acestei perioade, caldura deshidrateaza foarte mult tenul. Ne asteptam la pori mai dilatati si la o activitate crescuta a glandelor sebacee si sudoripare, aflate la nivelul pielii. Tenul are nevoie de tratament cosmetic de curatare si hidratare in profunzime.

Ce se practica iarna si acum este interzis? Practic, ce intra la categoria Asa NU?

Schimbam textura cremelor si a fondului de ten. Produsele "de iarna" sunt mai dense si mai emoliente. Vara, tenul are nevoie de texturi lejere, hidratante, de geluri si de serum-uri. In rest, trebuie sa retinem ca machiajul este necesar in fiecare anotimp, niciodata nu trebuie sa renuntam la el.

Cum ne adaptam trusa de farduri pentru venirea verii? Ce trebuie cumparat neaparat?

Recomand o BB cream cu filtru de protectie solara, hidrantanta, matifianta, rezistenta in combinatie cu o crema "prep and prime".

Foarte importante sunt si culorile, aducem in trusa multe creioane si farduri albastre si verzi, pudre bronzante si mascara waterproof.

Care sunt cele mai mari greseli facute de femei in privinta machiajului de vara?

Renuntarea la fondul de ten este cea mai mare greseala. Cand porii sunt mai dilatati si mai "expusi" si devin vulnerabili, exact atunci este nevoie de un strat fin de fond de ten. Sa nu renuntam la el, asa cum fac acele persoane care cred ca bronzul natural si extensiile de gene inlocuiesc machiajul...

O alta greseala mare tine de alegerea culorilor! Este frumos ca fardurile "de vara" sa fie alese in contrast cu nuanta aurie sau aramie a pielii. Se vor alege culorile marii: verde, albastru, turcoaz etc. pentru a se obtine un aspect general frumos.

La fel de gresita este accentuarea obrajilor sub linia de mijloc a fetei, pentru ca efectul este masculin si batranicios. Cine cauta reteta "machiaj Kim Kardashian" trebuie sa o urmareasca fix pe ea, nu pe altii care o imita intr-un mod ciudat.

Ce masti naturale sunt recomandate pentru aceasta perioada?

Fructele sunt minunate in acest sezon - capsunile si piersicile sunt hidratante; caisele sunt detoxifiante, hidratante si calmeaza acneea; pepenele galben este hidratant si hranitor; strugurii sunt antioxidanti. Ca liant se poate folosi argila sau amidonul, practic aceste masti sunt la indemana oricui.

Internetul este plin de sfaturi si in multe articole se promoveaza aloe vera. Cat de buna este aceasta in realitate si cum trebuie utilizata? Este recomandata oricarui tip de ten sau poate face si rau?

Aceasta planta este minunata si are multe proprietati terapeutice. Exista peste 500 de specii, dintre care in dermato-cosmetica sunt folosite doar cateva.

Gelul de aloe este folosit pentru calmarea, hidratarea si regenerarea pielii; trateaza infectiile, dermatitele si este un adjuvant bun in tratarea psoriazisului.

Cine doreste sa se trateze acasa, trebuie sa se asigure ca are planta care trebuie si sa exploateze "prima recolta" de suc-gel pentru a avea rezultate bune. In acelasi timp, trebuie sa ia in calcul si eventualele reactii adverse, nu toata lumea tolereaza aceasta planta. Mie mi se aplica masti cu aloe, in timpul tratamentelor cosmetice si ma resimt cateva zile dupa aceea, ii simt prezenta in piele ca un curent electric de intensitate scazuta.

Care sunt tendintele in machiaj pentru aceasta vara?

Daca am ales baza de machiaj hidratanta si cu filtru de protectie solara, mai ramane alegerea fardurilor pentru pleoape si obraji.

Culoarea verii este albastrul, in variante multe, de la nuante vibrante pana la cele mai "cuminti".

Pentru zi, se poate folosi foarte simplu creionul dermatograf la baza genelor superioare, efectul este extraordinar.

Pentru seara, se poate alege o reteta de "smokey eyes" bleomarin sau albastru electric. Mare atentie la machiaj totusi, ca proces, pigmentul albastru este puternic, trebuie aplicat cate putin pana cand se obtine "reteta" dorita.

Pe pleoape se mai pot aplica nuante de roz quarz, bejuri, vernil, galben, oranje, cu texturi suple-satinate. Cine doreste poate accentua linia ochilor cu tus, este modern si o provocare in acelasi timp.

Pometii se fardeaza cu "glow", se combina pudrele iluminatoare cu farduri de obraz roz si corai.

Rujul devine un factor determinant al personalitatii unui machiaj, departe de a fi natural, desi aceasta varianta nu este exclusa de tendinte, poate depasi granitele firescului. Se poate alege un ruj rosu inchis pana la grena, un aubergine, albastru sau verde, aceasta joaca este amuzanta si sa nu uitam un fapt: avantajul machiajului este acela ca se poate sterge:). Putem incerca la nesfarsit variante si retete de culoare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#machiaj de vara, #sfaturi machiaj vara, #makeupt artist machiaj vara , #machiaj