Cosmeticele ne pot schimba viata?

Sambata, 08 Mai 2010, ora 12:15
2372 citiri
Cosmeticele ne pot schimba viata?

Peste 40 de miliarde de dolari sunt cheltuite pe cosmetice in fiecare an, la nivel mondial, si sute de ore sunt petrecute cu aplicatul unor creme, lotiuni, machiaje. Unii nu isi pot imagina viata fara produsele cosmetice, iar altii considera ca acestea reprezinta doar o pierdere de timp si bani.

Exista insa cel putin doua laturi ale vietii asupra carora cosmeticele pot avea o influenta semnificativa, dupa cum arata msnbc.com.

Una este legata de rolul important al aspectului fizic in relatiile interumane, iar cealalta face referire la faptul ca un look ingrijit si incantator poate mari sansele unor castiguri financiare mai consistente in timpul vietii.

Daca te gandesti la cel putin acestea doua, iti dai seama ca nu strica sa fii mai preocupata de cum arati. In cazul asta insa trebuie sa fii si selectiva, pentru a sti ce anume merita banii si timpul, astfel incat sa arati mai tanara si mai frumoasa. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Un ten ingrijit poate fi un semn al sanatatii bune

Daca vrei sa arati mai sanatoasa, fondul de ten si pudra iti pot aduce un ajutor vizibil, ascunzand, spre exemplu, cearcanele provocate de oboseala. Din aceste motive, produsele destinate ingrijirii tenului, in general, devin din ce in ce mai cautate, atat in randul femeilor, cat si in cel al barbatilor.

Potrivit datelor unui raport Euromonitor realizat la nivel international in 2009, din piata totala a cosmeticelor de peste 40 de miliarde de dolari, 13 miliarde reprezinta numai cheltuielile pe acest tip de produse.

2. Nu doar ridurile tradeaza varsta

Geometria fetei poate lasa sa se vada varsta pe care o ai, inainte ca ceilalti sa aiba timp sa observe ridurile. Spre exemplu, un nas prea mare in raport cu dimensiunile fetei poate trada o varsta destul de inaintata. De aceea, un machiaj corespunzator, care sa mai atenueze din marimea nasului, cum ar fi pudra pentru a estompa aspectul lucios, poate ajuta mai mult decat o crema anti-rid foarte scumpa.

3. Ochii - piesa de rezistenta

Daca vrei sa pari mai tanara, cel mai important este sa ai grija de aspectul ochilor. Ochii mari, in special, au fost asociati deseori cu o varsta mai mica decat cea reala. Pentru a obtine acest efect, ajutorul rimelului este cel mai de luat in seama, deoarece da volum genelor. De asemenea, conteaza mult si culoarea pielii din jurul ochilor.

Barbatii au, de regula, cam acceasi nuanta in jurul ochilor cu cea a restului tenului, insa femeile, fara un fond de ten sau un anti-cearcan, au vizibil o nuanta mai inchisa in jurul ochilor. Iar o nuanta cat mai compacta pe toata fata adauga un plus de feminitate chipului.

4. Atentie si la buze si conturul lor

Unele femei au buze cu o culoare mai accentuata de la mama natura, in timp ce altele au o nuanta destul de stearsa. Buzele care au o nuanta ce contrasteaza cu tenul atrag insa atentia mult mai mult decat unele mai palide. Rujul rosu poate sugera o circulatie sanatoasa si poate chiar sa starneasca interesul sexual al unui barbat.

Totodata, si conturul buzelor poate avea o influenta asupra atractivitatii, acesta fiind un aspect destul de important atat pentru femei cat si pentru barbati, ca si volumul buzelor, care poate fi marit cu ajutorul unui luciu ce da aceasta iluzie optica.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#sfaturi machiaj, #cosmetice sanatate ten, #estompare riduri , #machiaj