Cum poate imbatrani sau intineri machiajul (Galerie foto)

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 07:02
11167 citiri
Cum poate imbatrani sau intineri machiajul (Galerie foto)

Machiajul poate sa fie o adevarata masinarie a timpului, dar nu neaparat in sens pozitiv, caci poate sa imbatraneasca la fel de usor cum poate sa si intinereasca.

Iata ce tipuri de machiaj te fac sa arati ca la 20 de ani si care sunt cele care pot adauga ani pretiosi pe fata ta, conform Genius Beauty:

Fardul de obraz

Pometii pronuntati (cu ajutorul fardului) fac fata sa arate mai rafinata, dar din pacate si imbatranesc o femeie. Gandeste-te la pozele cu Marlene Dietrich, chiar si in pozele din tinerete ea arata extrem de matura. Daca vrei sa pari mai "coapta" decat esti, foloseste o nuanta inchisa pe obraji, precum Victoria Beckham.

In schimb, daca vrei sa ai un aspect tineresc, alege un blush deschis la culoare si putin stralucitor, roz sau culoarea piersicii. Tehnica folosita de Sarah Jessica Parker ii ofera foarte multa prospetime.

Fondul de ten

Un strat gros te va imbatrani, evidentiind ridurile mici si transformandu-ti fata intr-o masca, asa cum se intampla in cazul lui Kim Kardashian.

Un strat subtire de fond de ten, insa, aplicat cu degetele pe pielea bine hidratata, iti va pastra si pune in evidenta personalitatea, precum in cazul lui Sharon Stone, trecuta de 50 de ani, fara sa imbatraneasca.

Amestec de ruj si fard de pleoape

Rujul evident, mat, te imbatraneste, iar atunci cand si ochii sunt machiati vei parea ca ai mai multi ani decat in realitate, asa cum se intampla in cazul lui Lily Allen.

Gloss-ul hidratant de buze, transparent, dar lucios si fardul de ochi cu umbre, care iti va pune in valoare privirea, vor atrage atentia de la eventualele riduri. Jennifer Lopez are un aer tineresc, proaspat si senzual in acelasi timp, chiar daca nu e cea mai tanara vedeta de la Hollywood.

Creionul de ochi

Machiajul de tip "smokey-eyes" este in continuare foarte popular, asa ca multe fete exagereaza folosirea creionului, aratand mult mai mature decat in realitate. Mai ales la coltul intern al ochiului trebuie evitata folosirea acestui tip de fard. Milla Jovovich pare cu 5-10 ani mai varstnica decat este, ca sa nu mai pomenim ca ii este evidentiata roseata ochilor.

Pe de alta parte, pe Jennifer Aniston o prinde de minune o linie fina de creion, combinata cu un fard deschis la culoare, astfel incat privirea sa ii devina stralucitoare.

Gloss-ul de buze

Gloss-ul aplicat pe toata buza nu arata asa de bine cum ai putea crede, mai ales daca trece peste conturul natural, cum este cazul lui Miley Cirus. In plus, o femeie care se afla la prima tinerete nu va face altceva decat sa isi puna in evidenta ridurile de la coltul gurii in aceasta maniera.

Totusi, gloss-ul pus mai degraba in mijlocul buzei inferioare va conferi un aspect de tinerete si va face zambetul sa para mai larg, tehnica fiind folosita adesea de Angelina Jolie.

Lucruri care te vor imbatrani:

- un ruj maro si in general inchis la culoare;

- o culoare prea deschisa a fondului de ten;

- un creion de ochi prea inchis;

- fard intens albastru.

Machiaj care te va intineri:

- culori deschise in partea interna a ochilor si sub spancene;

- culori de roz, piersica si coral;

- nuante de bronz, aplicate pe linia maxilarului si gat;

- gene bine arcuite.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#machiaj intinerire, #machiaj care imbatraneste, #sfaturi machiaj intinerire, #machiaj potrivit varsta , #machiaj